Lumi paralele

Ce-i mai plăcea treaba asta cu paralel lui neica dracnea, chiar și Vasilicăi. Numai că paralele erau doar personajele interpretate de ei. Acum se confirmă direcția estică a paralelelor lor.

Am mai scris despre actuala teorie a lumilor. De altfel, eu cred că acele lumi sunt doar în niște minți bolnave. Așa cum, bolnavi sunt și idioții care-i ascultă.

Mă uit la atitudinea Egiptului care nu vrea palestinieni sub nicio formă. De ce? Fiindcă-i consideră radicalizați, fiindcă abia a scăpat (oare?) de unii. Știu de ce Israel vrea să scape de Hamas și mai știu că nu va putea fiindcă sămânța a fost pusă. La fel cu Egiptul.

Iată însă că Domnia Sa Bulibașa al treilea s-a dus special până acolo ca să-i salveze pe cei 260 de cetățeni români din Gaza. Eu cred că a fost doar campanie electorală. Însă nu asta este cel mai dăunător. N-am citit niciun comentariu legat de aceștia. Dacă știe că sunt atâția, înseamnă că are o listă cu nume și prenume. Oare o fi cerut opinia SRI privind cele 260 de dosare? Oare SRI n-ar fi trebuit să-i ofere singur comentariile necesare, poate să se și consulte cu MOSAD?

O parte a răspunsului o avem – deși cred că peste 1.000 de tipi cu dublă sau altă cetățenie au ieșit din Gaza, niciunul dintre cei 260 nu se află printre ei. Sigur, există și varianta unor situații forțate, critice. Dar nu s-a spus nimic în sensul acesta deși, Bulibașa a afirmat că aceștia sunt în contact permanent cu autoritățile române.

Am stabilit deja paralelismul atitudinii Israelului și Egiptului.

Să ne întoarcem pe meleagurile mioritice. Venirea tancurilor sovietice ne-a blagoslovit cu o serie de lepre de stepă. S-au adăugat cele băștinașe, săltate din noroaiele patriei de aceleași tancuri. Vreme de 45 de ani aceștia ne-au fost conducătorii,  ne-au fost torționarii cu sute de mii de victime – desigur, toți debordând de patriotism. Cu prețul a multe victime, în ’90 s-a schimbat regimul. Numai că puii torționarilor de altă dată, leprelor de stepă sunt tot aici și ne conduc în continuare. Doar pe câțiva îi cunoaștem. Restul par a fi veniți de nicări (accent pe ultima vocală), nici usturoi n-au mâncat, nici … În continuare, toți sunt mari patrioti, înfășurați în tricolor. Unora nici școala nu le-o știm, și-au pus CV-ul la secret. În mod normal, ar trebui să le știm și bunicii și străbunicii, dar nu le cunoaștem nici părinții. Vedeți, este greu de scăpat când sămânța a fost pusă. Urmărind evenimentele critice din Israel, nu pot să nu fac acest paralelism.

Oare avem teroriști cetățeni români? Justiția noastră ar fi în stare să-i înfunde? Știi pe urmă, ce se întâmplă, le dăm cele necesare să scrie o carte?

Foto: cronicaromana.net.

Lasă un comentariu