Blitzkrieg

Cred că vă este clar ca s-a răsuflat. Doar mașina de propagandă a Kremlinului, a nebunului mai latră. Pacificare, de-nazificare, În 70 de ani, idioții ăștia n-au evoluat. Stalin și poporul rus, libertate ne-a adus. Cred că acum suntem victimele americanilor care ne-au ocupat și ne aduc în sclavagism. Sper din suflet să nu cumva să mai pună o steluță pe steagul lor.

Cu toții credeam (adică și eu și Putin) că Ucraina este o victimă rapidă și sigură, din cauza superiorității rusești. Iată însă că pacificatorii n-au fost deloc primiți cu flori. Chiar și cele aurite ale lui Șoșo s-au ofilit – mare păcat. Personal, mi-am pus la bătaie ghioceii.

Se pare că adevărul este o armă, s-a anunțat că se intenționează distrugerea centrelor de comunicații ucrainiene care difuzează doar filme sovietice cu război. Vor fi permise doar cele rusești care arată că nu se intamplă nimic, asta ca să nu vă mai lăsați păcăliți ca proștii de ucrainieni.

Mi s-a părut un banc bun faptul că marea armată rusă creștinatoare are nevoie de ajutorul cecen musulman, bau-baul creștinilor. În disperare de cauză, s-au văzut nevoiți să apeleze și la omuleții verzi Wagner. Trebuie să-l execute pe evreul Zelensky.

Revenind la nebun, mi-a plăcut teoria lui cu Lenin care i-ar fi inventat pe ucrainieni. Numai că, sunt de părere că ucrainienii s-au născut cu adevărat tocmai în aceste zile. Cred că ar trebui să-i zică Nașule chiar lui Putin. Nu am declarat vreodată că-mi plac, dar și-au câștigat existența. Cred că este una din cele mai mari greșeli făcute de Putin. Totuși, am mai explicat că nu avea ce le oferi la schimb – bunăstare nu există în Imperiul Rus, orice ar fi promis, ucrainienii știu asta.

Îmi pare rău, n-am găsit o versiune întreagă, clară, chiar netradusă, a vestitului discurs cu lecția de istorie. Cu multă plăcere aș fi comentat sfertul de adevăr care a fost amestecat cu multă minciună.

Privind amenințările cu bomba, trebuie să vă spun că în vremea Războiului Rece (acum suntem cu cel Cald), exista teoria loviturii nucleare mici care ar fi trebuit să declanșeze tot una mică drept ripostă. Personal, îmi place una mică, cu excepția ăsteia. Dacă vor reactiva doctrina, prin eliminare, rămânem doar noi și Polonia. Dacă aș alege eu, m-aș opri la elementele scutului. Doar că acestea sunt serios apărate antiaerian. Apoi, între Polonia și România, aș alege-o pe ultima fiindcă este mai slabă și Putin e laș. Dar asta este doar teoria și, strâmbă sau dreaptă, teoria are un pic de logică. Însă, la nebuni

Cozile de topor din România s-au manifestat deja, deși cu destulă fereală. Președintele TSD Dolj sau Olt și-a declarat admirația nețărmurită pentru Putin, dar i s-a impus să pună batista pe țambal – deocamdată. Șoșo și ai ei, și-au mai dat în petec. Găsesc firească blocarea siturilor rusești, dar asta trebuia făcută demult. Au reușit imense prejudicii cu pandemia, au găsit o grămadă de proști care să se închine la nebun. Dacă m-ar fi întrebat pe mine, lista ar fi fost mult mai lungă. Însă nu asta este soluția. Cei care au lătrat acolo sunt liberi, gura lumii-i slobodă, aria calomniei este pe uliță. Propaganda Rusiei ar fi trebuit combătută sistematic, de mulți ani. Chiar pe WP continuă și în prezent publicarea înțelepciunii nebunului. Tocmai am citit pe un sit un discurs al nebunului, plin de mistificări – „în 1940-41 (iar s-a întors acolo) URSS a făcut tot posibilul pentru a preveni războiul”. Pactul Ribbentrop-Molotov, Basarabia, balticii, Polonia, Finlanda? Putin nu știe. URSS bastion al păcii e!

Mă gândesc să-i oferim un mausoleu cum se aude că-și dorește, dacă asta ne-ar putea salva.

Uitându-mă admirativ la Ucraina, îmi stăruie întrebări la care n-am răspuns. Oare câți generali au ei? Mai mulți ca noi? Oare-s suficient de bine plătiți?

Foto: generatiaz.ro, telekomsport.ro.

Un comentariu la „Blitzkrieg

  1. Pingback: Ieșirea | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu