Iar cu cei mulți

Comentariile privind discuția la Tv cu Piedone s-au axat pe nemuretul pe care acesta l-a angajat pe unde a fost șef, că doar, nu era să lucreze cu trădători. Nu s-a încercat descifrarea subliminalului, psihanaliza acestui mesaj – care ar putea fi trădarea în discuție. S-o fi gândit la ilegalități în general sau doar la șpăgi. A amenințat de mai multe ori voalat reporterița pentru a nu primi întrebări incomode. A pretins că are acordul scris al ANI pentru angajarea nepoților și ANI a negat destul târziu.

Așadar, nu a fost chestionat privind averea unei familii doar de bugetari, absența pregătirii școlare (probabil a întregii familii lărgite) sau privind șpăgile despre care se tot vorbește. Nimic.

Însă Piedone a spus (toată discuția a fost presărată cu agramatisme specifice, redau cu aproximație) că el, cel crescut la Cairo ca progenitură secu, este fiu al poporului și că, ne place sau nu, ăsta este poporul român. Adică agramat, semianalfabet. Intelectuali nu mai sunt și nici specialiști, au plecat cu toții. A vrut probabil să sublinieze că Nicușor nu reprezintă pe nimeni, tocmai fiindcă este școlit și cu bun simț. În mintea lui, un primar este ales ca reprezentativ al masei alegătorilor, nu pentru a administra. În sfârșit, el va fi alesul acestui popor, care e mulți.

Sigur că m-am gândit imediat la tizul de la agricultură, cu ochii în lacrimi, vorbind despre președintele nostru, sau la strigătul cavernelor, moarte intelectualilor. S-a auzit ultima dată recent, pe timpul lui dracnea. Poate, s-o fi gândit la zicala cu fiecare popor își are conducătorii pe care-i merită. Bănuiesc că s-a gândit și la rezultatul administrării discreționare, dezastruoase a unui stat de către un cizmar. Între altele, soldat cu trimiterea, nu numai la Cairo, a unor analfabeți. Oare, astăzi, sunt școliți?

Între timp, avusese loc și interviul lui Vanghelie (acela care garanta tot) care vrea și el o primărie. Și ne-a povestit garantul, cum pe vremea când era doar bișnițar, cumpăra de la Piedone, care n-ajunsese încă Piedone, carne pe care acesta o fura în calitatea lui de bucătar sau chelner. Cam așa îl garantează acum. Dar nimeni nu-și pune întrebarea cum doi hoți, care cine știe ce aranjamente secu avuseseră (Vanghelie trafica și valută), au putut ajunge primari.

Indiferent de spusele acestor impostori, problema educației românilor există. Extrem de nocive sunt exemplele, vedetele promovate pe media care corespund perfect profilului preferat de Piedone, el însuși o falsă vedetă.

Foto: investigative-report.ro.

Lasă un comentariu