Uite popa, nu e popa

Nu, nu vreau să atac preoțimea. Am făcut-o recent privindu-l pe Teodosie, am evidențiat și altă dată Blatul cu puterea, în special cu partea stângă a ei, blat care datează de peste 70 de ani. Altul e subiectul.

Uite demisia, nu e demisia. După mine, o demisie este un act unilateral, un gest fără întoarcere. Ai făcut-o, nu mai poți da înapoi. Într-un fel, este și o chestiune de caracter. Desigur, dacă este vorba de o funcție, cel care a demisionat, ar putea fi numit încă odată. Am consultat si ceva izvoare juridice. Demisia este un act irevocabil, nu poate fi retrasă, ceva precum porumbelul – a zburat, gata.

Dar nu și pentru Sorina care și-a revenit repede din alergia la cătușe, alergie omniprezentă în lumea bună, efemeră la mai toți. Repede vine, la fel dispare.

D-na doctor” și-a dat demisia deoarece a fost prinsă cu mâța în sac, cu mita în mănă. Sigur că nu te poți aștepta la caracter din partea unui asemenea personaj și a fost o surpriză demisia dumneaei. Dar iată că „D-na doctor”, confirmă așteptările, vrea să și-o retragă, un fel de interruptus. Numai că vrea, de fapt, să continue probabil ciordeala (continuo, -are pentru a păstra latina). Nu stăpânesc suficient latina, o rog pe o cititoare pasionată de latină să-mi corecteze încheierea:

Vultus sacerdos, nullus sacerdos. Vultus renuntiatio, nullus renuntiatio.

Foto: revistacariere.ro

 

 

 

Un comentariu la „Uite popa, nu e popa

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s