Șoșo și valea și-au pierdut răbdarea

Lozincă preluată din revoluția lui Ghiță. Titluri false și alarmiste, depășind clar limita legii fiindcă incită la revoltă. Cel puțin, eu așa le percep. „Nimeni nu a mai construit (de la ceașcă încoace) școli, grădinițe, spitale, pușcării.” – una care a venit din Dubai și a fost arestată pe aeroport, dar până la urmă, nu a fost condamnată fiindcă, probabil, procurorii erau Dorei. Dumitru Coarnă, proaspăt gureș parlamentar psd, 1984-2009 șef de post în județul Călărași, 1984-1987 electrician (ceva nu se pupă), în rest dreptul început la 38 de ani pe la româno-americană și Spiru (mă mir cum l-au ratat ăia de la SNSPA), invitat cvasi-permanent.

Revenind, Șoșo pornește revoluția în Valea Jiului. Lacrimi de milă pentru mineri. Ne povestește că a învățat-o pe fetita ei de 11 ani cum este cu datoria. Am lăcrimat și eu. Cert este că a suflat din nou caimacul de la AUR. Păcat. Coarnă vrea și el nițel caimac, drept care citește cu emfază faptul că președintele local psd, primarul psd au fraternizat și ei cu minerii. Prea târziu, au pierdut startul. Chiar și reporterul tv este indignat, cum să diminueze meritul lui Șoșo. Din nou Șoșo – străinii ne mănâncă, ne sapă, toți. Primarele recunoaște înfrângerea și strigă Diana e cu noi. Cred că AUR va înghiți psd. Dar Diana nu-și uită menirea – jos masca, jos masca, importantă este libertatea. Pac, face un dezacord, ăla clasic cu ieste, realizează și declară că trebuie un limbaj accesibil poporului. Marea conspirație care ne fură tot, Olanda, Germania, Franța. Energia verde ne distruge. Asasinii, asasinii, asasinii, … E clar, Diana d’Arc.

Între timp ne povestește (este un izvor nesecătuit) din faptele ei de arme când era consilier (psd, guvernul lu’ Bombo) și a refuzat să semneze un contract privind minerii. Uraaa, uraaa,

Se împlinesc aproape exact 22 de ani de la ultimul marș al lui Miron Cozma după ultima mineriadă, pornită la incitarea lui Vadim, mineriadă remarcată prin victoria strategică de la Costești, când gen. Gheorghe Lupu și-a părăsit trupele de jandarmi fugind în izmene. Se pare că Lupu este un nume preferat de lichelele din MI. Acum se odihnește liniștit pe o specială babană binemeritată.

Îmi mai aduc aminte cât a pierdut leul în zilele ultimei mineriade. Ce au păzit serviciile atunci? N-au știut nimic, nu l-au auzit pe Vadim? Oare ce păzesc acum? Nimeni nu aude nimic? CNA?

Foto: facebook.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s