În slujba noastră

Constat că slugile politice din jandarmerie, aceiași dezaxați nepedepsiți din 10 august, și-au manifestat timorarea neizbutind să blocheze asaltul asupra ministerului sănătății.

La rândul său, ministerul sănătății omoară cu zile o gravidă într-un spital din Botoșani, mamă a alți vreo patru copii.

În ciuda babanelor speciale și privilegiilor din justiție / poliție, cred că și ultimul drogat care a lichidat doi tineri va duce o viață frumoasă pe vreo coastă a Italiei, la fel ca beizadeaua Iorgulescu. Între timp, a ieșit la iveală și complicitatea poliției la crimă. Iar sindicalistul poliției se tânguie și se victimizează. Poliția, siguranță și încredere. Chiar mi s-a făcut greață.

Lăsând crimele deoparte, vă ofer două răspunsuri scrise ale autorităților române:

Acum câteva luni, cuprins de un zvâc inexplicabil, am cumpărat niște gadget-uri ieftine, chinezisme, dintr-un magazin online. După rezolvarea problemelor legate de livrarea incompletă, fiindcă nu mi-a fost inclus tot ce comandasem în pachete, am solicitat repetat factura și certificatele de garanție, fără succes. Între timp, constatasem existența multor situri asemănătoare, cu exact același prețuri. De altfel, firma de pe situl utilizat, era alta față de expeditorul înregistrat la curier. M-am uitat rapid după firmele implicate – înregistrate prin niște sate de care nu auzisem, cam prin toată țara. Ca un cetățean cinstit, am intrat pe situl ANAF și am reclamat posibila contrabandă. Iată răspunsul:

From: no_reply.asistenta@mfinante.ro <no_reply.asistenta@mfinante.ro>Fri, Jul 28, 2023 at 11:16 AM

Reply-To: no_reply.asistenta@mfinante.ro
no_reply.asistenta@mfinante.ro <no_reply.asistenta@mfinante.ro>Fri, Jul 28, 2023 at 11:16 AM
Reply-To: no_reply.asistenta@mfinante.ro

Stimate domn,
Urmare petiției dumneavoastră, vă aducem la cunoștință faptul că se evaluează gradul de risc fiscal al situației pe care ați semnalat-o și că sunt prioritizate resursele necesare efectuării verificărilor specifice necesare prevenirii, combaterii și descoperirii faptelor de evaziune fiscală și fraudă fiscală și vamală, conform prevederilor articolului 7, alineatul D, lit. a), pct. 5 și 6 din Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
Vă rugăm să aveți în vedere faptul că informațiile obținute sau măsurile dispuse de inspectori, ca urmare a exercitării atribuțiilor de serviciu, intră sub incidența secretului fiscal, prevăzut de art. 11 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, și pot fi transmise doar autorităților publice, în condițiile legii, sau unui solicitant, dacă există acordul scris al contribuabilului în cauză.
Vă mulțumim pentru disponibilitate și colaborare! Vor să spună că nu voi mai primi niciun fel de alt răspuns, nici măcar „ai avut dreptate dom-le”.

Legat de o proprietate din Bucale, am solicitat statutul juridic al drumului de acces (public sau servitute) sectorului 3 (pe situl primăriei). Cum nimeni nu are în nota de plată a impozitului accesul, sunt sigur că este public, dar doresc un document pe care să-l pot folosi. Iată răspunsul primăriei celei mai digitalizate a șmecherului Negoiță, cel cu școala mai pe la maturitate și un doctorat din ăla:

From: Primăria Sectorului 3 <citycare@primarie3.ro>
Date: Fri, Aug 18, 2023 at 2:59 PM
Subject: Sesizare #CAS-0062738

Stimate utilizator,Sesizarea cu numărul 184096 / 18.07.2023 a fost închisa având rezoluția: Parțial – Vă informăm că am transmis adresă către Serviciul Fond Funciar în vederea transmiterii regimului juridic al drumului respectiv. Deci, după 31 de zile se fac că nu-mi răspund.

Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Primăria Sectorului 3, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679, în scopul îndeplinirii atribuțiilor legale.Datele pot fi dezvăluite unor terți în baza unui temei legal justificat, respectiv autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor și ale celorlalte organe centrale, companiilor și societăților naționale, societăților comerciale de interes județean sau local(exemplu: constructor, proiectant, diriginte de șantier), precum și regiilor autonome, denumite în continuare autorități și instituții publice. Vă puteți exercita drepturile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/679, printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă pe adresa Primăriei Sector 3 sau pe adresa de e-mail protectiadatelor@primarie3.ro. Aveți următoarele drepturi: -dreptul de a solicita un raport privind prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal aflate în posesia Primăriei Sectorului 3; -dreptul de a vă retrage consimțământul cu privire la prelucrare, atunci când prelucrarea are la bază consimțământul, fără să afecteze legalitatea activităților de prelucrare realizate până în momentul respectiv;- dreptul la portabilitatea datelor, dacă prelucrarea are la bază consimțământul, un contract sau mijloace de luare a deciziilor, dreptul de a solicita Primăriei Sectorului 3 să furnizeze datele cu caracter personal obținute de la persoana vizată și, dacă este posibil, să transmită acele date direct altui operator;- dreptul de a solicita Primăriei Sectorului 3 să rectifice oricare date cu caracter personal inexacte sau care nu mai sunt de actualitate;- dreptul de a solicita ca datele cu caracter personal să fie șterse în momentul în care nu mai sunt necesare/dreptul de a fi uitat. Drepturile dumneavoastră enumerate pot fi exercitate în orice moment.Vă mulțumim !Primăria Sectorului 3 a Municipiului București Acesta este un mesaj transmis automat, de pe o adresă de mail care nu este monitorizată. Vă rugăm să nu trimiteți mesaje pe această adresă, deoarece nu vor fi luate în considerare! Sunt sigur că, dacă le pun sau opun o problemă GDPR nu vor ști ce e de făcut.

QED.

Foto: playtech.ro.

Lasă un comentariu