Regulile sunt reguli

Rules are rules – așa s-a exprimat un oficial australian referindu-se la Djokovic. Vom vedea ce va zice luni și judecătorul. Sper să confirme regulile. Cu privire la aceeași vedetă, cineva a spus „a plecat din Balcani, dar Balcanii n-au placat din el”. Ultima exprimare mi se pare perfectă. Am ascultat și vedetismele idioate debitate de tac-su și frate-su. Ba chiar, tâmpitul a spus că ei au bani, el are suflet. N-am înțeles care ei, dar sunt sigur că el nu este deloc săracul săracilor, doar că bogăția nu l-a făcut mai deștept – trebuia să încerce chip-urile.

V-am mai scris părerea mea despre reguli. Nu le prea plac, dar sunt preferabile. În ce-i privește pe australieni, mi-au aplicat regulile și mie. În 2015, ultimul meu angajator, un australian, aranjase o deplasare în grup la Sydney pentru a ne privi în ochi cu angajații de acolo și a pune cap la cap lucrurile. Vagabond cum sunt, vă dați seama cât mi-am dorit deplasarea. Numai că, asta presupunea o activitate lucrativă acolo. Așa încât, nu ne-au dat viză – asta era regula. Notați că viza era dată de ambasada Australiei din Serbia.  Astfel că m-am răzbunat cu 8.000 de km prin NZ în ianuarie următor.

Mă uit la tot felul de smintiți care protestează pentru libertatea lor. Sunt oameni care habar n-au ce înseamnă să fii lipsit de libertate, să nu poți merge nicăieri, să fii controlat permanent, să-ți controlezi tot timpul ce-ți iese din plisc. Dacă ai fi călcat pe bec, aveai de suferit sancțiuni – de la unele ușoare, până la pierderea sursei de venit, pușcărie, moarte. Da, în anii ’80. Dobitocilor care vor libertate le spun că niciun om nu este niciodată complet liber. Chiar și când este singur, în pădure, la sute de kilometrii de orice așezare umană, are reguli. Împrejurul lui sunt animale și plante care nu trebuie deranjate dacă vrea să poată trăi acolo. Nici moartea nu eliberează, dimpotrivă.

Așadar, libertatea fiecăruia se termină când afectează libertatea altora.

Foto: eurosport.ro.

 

Un comentariu la „Regulile sunt reguli

  1. Alden et al, Universitatea Lund, Suedia, confirmă una dintre cele mai mari temeri ale noastre. Materialul genetic exogen [extracelular] care codifică periculoasa proteină Spike este transcris invers în genomul uman; posibilă expresie constitutivă pe termen lung/sinteză a [proteinei] Spike care favorizează boala/letală.”

    -regulile biologiei celulare sint reguli,
    chiar si in Balcani.

    „Dobitocilor care vor libertate le spun că niciun om nu este niciodată complet liber. ”

    -avem si noi citat:
    „Libertatea e (inseamna) NECESITATEA inteleasa (si insusita…)” – LENIN

    „viata e modul de existenta al albuminelor(proteinelor)”
    -tot din LENIN, e aproape poetic/profetic in context.

    Apreciază

Lasă un comentariu