Trădător sau idiot?

Am avut doi prieteni, unul s-a prăpădit recent, care doreau să ajungă academicieni. Agitație, colecție de titluri, tevatură. Doi inși cu adevărat capabili și creativi. De exemplu, unul dintre ei a fost Senior Member IEEE pe vremea lui ceașcă. Acum se obține asta pe lovele, atunci nu, avea foarte multe publicări acolo, desigur, nu ieșise niciodată din țară. Erau doar doi Senior Member IEEE în România, celălalt era academician. Pe amândoi prietenii i-am mai pomenit prin paginile mele.

Suspicios cum sunt, le-am declarat că ceea ce-și doresc ei este ca și cum ți-ai dori o anumită marcă de mașină deși, dacă urmărești traficul, constați că o cumpără doar neamurile proaste.

Dar să revenim. Zilele acestea se comemorează 80 de ani de la al doilea furt al Basarabiei, ocazie cu care ambasada Rusiei a organizat la un mare hotel din Bucale o conferință internațională cu istorici ruși și români, desigur rusofili. A fost blamată prezența noastră în NATO, au fost promovate ideile patriarhiei moscovite care-și dorește un fel de papalitate (ceva gen KGB generalizat) dar, mai ales, a fost promovată teza pe care rușii o cântă de peste un secol privind imperialismul românesc. Un distins prof. dr. de la Institutul de Filozofie al Academiei Române, un politruc al vremurilor vechi, profesor de științe politice la o universitate d-alea, a susținut comunicarea „Argumentele naziste pentru invadarea URSS în actualitate”. Nu vă obosesc cu detaliile interesantei comunicări științifice, titlul este edificator. Mai menționez că, în opinia domniei sale, Deveselu are scopuri ofensive, Rusia nu reprezintă vreun pericol pentru securitatea noastră, NATO și-a dus armatele la frontierele Rusiei, Georgia a atacat Rusia în 2008, Crimeea a revenit la Rusia prin referendum. Desigur, acum 80 de ani, România imperialistă a atacat URSS.

Am mai discutat dacă toți trebuie să fim patrioți, dacă ești obligat de vreo lege să fii patriot. Unii susțin că da, eu sunt de părere că nu. Însă sunt sigur că există legi care pedepsesc trădarea și pe trădători. Politrucul ăsta are mari fumuri de om de știință deși, singura filozofie care se pretinde a fi știință este cea marxistă, singura care pretinde că a stabilit relații de cauzalitate care vor determina victoria comunismului asupra capitalismului decadent, în fapt un amărât de profesor de socialism, acum mare specialist de științe politice, cu pretenții de istoric, istoria contrafăcută de ruși.

Ăsta și-a câștigat pâinea dulce molfăind r…. puturos pe banii statului român și o cam face și acum, susține poziția Rusiei care a ocupat Basarabia în 1812 și, de atunci, măsluiește istoria pentru a-i fi favorabilă. Susține public Rusia care indirect deține 20% din teritoriul actual al României. Numai pactul Ribbentrop-Molotov a generat oficial 1.505.000 pierderi românești cu scopul rusificării, reușită în parte. Se adaugă 230.000 ofițeri ai armatei și administrației române.

Revin la titlu. Cum își poate permite cineva, cetățean al României de astăzi, să profaneze amintirea a aproape 2.000.000 de români morți, victime ale URSS, ale Rusiei? Cine-i permite?

Lasă un comentariu