Mardi Gras

Anul acesta Paștile catolic și cel ortodox sunt, probabil, maxim distanțate. Acum un an (Dominica mi-a trezit nostalgii) de Mardi Gras eram la carnavalul cel mare, mă mântuiam holbându-mă la pulpoasele și șoldoasele alea.

Acum sunt ici-șa, la răcoare, în mahalaua mea, unde carnavalul este continuu. Doar teme serioase. Știți, alegorii tematice.

Cele mai importante sunt vechi, lansate de sputnik în pandemie. Homosexualii – Duamne ferește, vrem să folosim numerar, nu vă vaccinați – vă bagă chip (au început să moară copii de pojar), … Singura temă la care au renunțat este 5G, rețeaua diavolească prin care erau controlați vaccinații. Probabil din cauză că acum propagă tâmpenii pe rețele sociale. Aveau dreptate că trebuia interzis.

Urmează mesajele nebunului care apar în mediul politic cu o zi două întârziere. Mesaje legate de snoavele numite de acesta istorie – istoria lui și desigur despre Ucraina. M-me Șoșo a proclamat pe rețelele sociale (probabil că este live simultan pe toate), reluată la Tv, nici mai mult, nici mai puțin, decât victoria Rusiei.

Dar carnaval fără veselie nu merge, așa că, guvernanții se întrec în dărnicie – se dă, se dă, se dă. Că doar nu dau de la ei. Cei care au ochi să vadă ce se dă, văd doar inflația.

Zilele astea s-a purtat comasarea. S-au tot căinat cu cele cinci Duminici ale orbului care urmează. De fapt, există niște calcule mai mult sau mai puțin meschine, legate de locomotive. Cea a primarilor la prima tură dublă, cea a prezidențiabilului la a doua tură dublă. Aici interesele partenerilor de guvernare coincid.

Numai că, doar trei duminici oarbe înseamnă sigur o prezență mai mare la vot, un vot mai reprezentativ. Toate bune și frumoase, însă PSD nu este interesat fiindcă are alegători captivi, încrâncenați și disciplinați, exact ca și UDMR. Pe ai PSD i-am putut număra la ultimul tur doi, un referendum rușinos, al proștilor. Este posibil ca, o parte din ei să fi migrat la suveranistii filoruși, pe principiul cine a votat-o pe Veo, o poate vota și pe Șoșo. Este un alt dezavantaj.

Iată de ce, PSD nu dorește prezență mare la vot. De altfel, la ultimele parlamentare a boicotat alegerile prin mesaje pandemice. Slăbiciunea asta a fost exteriorizată de Bulibașa de două ori. Odată când a propus rotativa la prezidențiale (hai să ne rotim, măcar un pic să fiu și eu), odată când a vorbit despre mandat prezidențial de patru ani. Așa ceva este înjositor pentru PSD. De aceea, Bulibașa și-a fluturat în vânt bărbăția și i-a făcut Prostănacului teoria măselei stricate pe care eu i-am creionat-o de mult. Na, să se-nvețe minte Prostănacul. Mai bine mă plătea pe mine gras în loc de consilierii evrei. Rămâneau lovelele în țărișoara noastră dacă, nu cumva, lipsit de patriotism cum sunt, nu le-aș fi cheltuit pe-afară.

Numai că, pentru prima oară de la începutul acestei guvernări ca un anus contra naturii, peneliștii s-au proțăpit pe copitele din dărăt și amenință cu ieșirea de la guvernare. Alternativele sunt de neconceput pentru PSD – fie anticipate (proces imposibil în acest moment) cu guvern interimar care n-ar mai putea să dea nimic, fie guvernare minoritară imposibilă pe actuala configurație, fie opoziție cu pierderea privilegiilor. Dar și PNL ar trebui să sacrifice privilegiile. Vom afla dacă stau bine pe picioare.

Cum v-am scris, doar treburi importante pentru țară. Iar în tribunele sambadromului se amuză rușii privindu-l pe Bulibașa care ne asigură că nu este niciun pericol, exact propaganda nebunului – stați liniștiți tovarăși.

Așa că, am așteptat degeaba în Miercurea cenușii să văd un cap plecat. Totuși, „Lumina luminează în întuneric, și întunericul n-a biruit-o.” (Ioan, 1:5) – aia din capătul tunelului, nu din stepele rusești.

Corecție: Despre Hristos Mântuitorul – Cristo Redentor din Rio am scris că este cel mai mare monument catolic. Dar sunt cel puțin trei statui ale lui Iisus mai mari. Una este în Vietnam.

Lasă un comentariu