Trei milițieni

Nu cred că cifra de trei e legată în vreun fel de Sfânta Treime fiindcă ăștia nu prea cred să aibă ceva sfânt, poate unsuros – cred că e unul din criteriile reale de selecție. V-am mai povestit că am avut în mână fișa cu ce trebuia să declare un candidat la marea academie de poliție. Era fix declarația pe care trebuia s-o completez eu periodic pe vremuri – neamuri, politică, relații în străinătate, ce mai – rezulta dacă ai origine sănătoasă. Așa ne-am procopsit cu o grămadă de academicieni de toate spețele – expresie a înaltului nivel de viață și cultură al poporului român.

Dar despre care trei milițieni vorbim acum? Cum care? Cei de la conferința de presă de după acțiunea punitivă asupra celui care a îndrăznit să jignească PSD-ul. De ce erau trei? Cred că pe criteriile din bancul cu milițienii care plantează un copac.

Inițial înregistrarea a fost și pe site-ul lor Conferințe de presă. Acum pagina e goală. Am ascultat și reascultat mai multe înregistrări de pe net: Reacția poliției române și Mașina cu plăcuțe MUIEPSD. Am făcut asta pentru a înțelege după fizionomie, voce, ton, promptitudinea și claritatea expunerilor și răspunsurilor care este tiparul uman (și slugile sunt oameni) care se pretează la asemenea porcării.

Cel din stânga, cel care a deschis discuțiile și „în continuare a dat cuvântul”, gazda, nu s-a prezentat și nu știu cine e. Se vede că este unsuros cu ochiul liber. Trebuie să fie mare șef la PR, fiindcă nu există purtător de cuvânt comisar-șef, au grade mai mici.

În mijloc, comisar-șef Marian Badea, director adjunct al politiei rutiere v-am declarat deja în Sexul oral că are o mare stampilă în frunte. Între timp, media a confirmat supoziția mea – e de-al nostru din TR, consătean și pretin cu Dracnea.

Cel din dreapta, comisarul-șef Andrei Lință (Ghiță am scris eu inițial eronat), directorul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, cel care a agitat toată Europa cheltuind pentru acest scop nobil banii publici este cel mai unsuros.  Găsiți criteriile pe care a trebuit sa le satisfacă pentru ocuparea postului în Director I la CCPI din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – te doare capul ce tare trebuie să fie ăsta. Totuși, cred că mai este un criteriu, nedeclarat în detaliile concursului – vă las plăcerea de a-l ghici. Presupun că domnia sa cunoaște, dar fișa concursului nu solicită expres cunoașterea unor limbi de circulație, ceea ce mi s-ar părea obligatoriu pentru CCPI.

Cei trei sunt destul de gureși. Cu excepția limbii de lemn utilizate plenar și a câtorva repetiții și a unor fixuri verbale n-au comis greșeli serioase de exprimare. Asta arată că nu este o relație biunivocă între lepre și lipsa vocabularului. Ești lepră fiindcă așa te-ai născut, așa ai ADN-ul, fără legătură cu exprimarea.

Mă gândeam să închei cu Dracnea capul mârșăviei și scula lui ministra. Între timp mi-a căzut sub ochi poza de mai jos. O fi trucaj?

38405344_366823637182523_8511035462951895040_n

 

5 comentarii la „Trei milițieni

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Cum v-am mai declarat, PSD nu mai e ce-a fost | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Cu sula-n coaste | Născut pe lista neagră

  4. Pingback: Din nou TREI milițieni | Născut pe lista neagră

  5. Pingback: Jjjmecheri | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu