Vârsta senectuții

Anii de viață ar trebui să aducă oamenilor înțelepciune. Cine n-are bătrâni, să-și cumpere. Așa să fie oare?

Știați că … formidabilă formulă, larg utilizată pe vremuri pentru educarea științifică a maselor. Așadar, știați că, după vârsta de 80 de ani, un notar nu te mai poate lăsa să semnezi nimic fără ceva certificate medicale precum că ești întreg la minte? Fiindcă, așa este – unii îmbătrânesc urât, chiar foarte urât.

Mi-aduc aminte pe vremea lui ceașcă, într-o după-masă, trebuia să-l duc pe fii-meu, care abia ajungea cu ochiul la clanță, la bazinul de înot. L-am lăsat să coboare singur scările blocului și, când să cobor și eu, m-a anunțat un vecin că este lovit la intrare. Am coborât imediat cu intenția de a certa copilul, făcea năzbâtii. L-am găsit cu arcada deschisă, plin de sânge. Un alt vecin mi-a relatat că el încerca să deschidă ușa de la intrare (se deschidea spre interior) și un bătrân nervos, de afară, a împins ușa și i-a spart arcada apoi, a dispărut. Norocul meu că nu l-am identificat pe făptuitor. Da, sunt și din ăștia.

Dar, să nu uităm că citiți un blog politic. Am consemnat la timp ultima alegere de președinte de Senat, al doilea om în statul român – Dino-Mele. I-am făcut o țâră de biografie neromanțată. Am omis detaliul care apare acum în media privind declarațiile lui din decembrie ’89 despre masacrul de la Timișoara dar, am dat un alt citat la fel de mizerabil.

Ei bine, despre Dino-Mele nu putem spune că a îmbătrânit urât. El, așa a trăit toată viața, foarte urât. Vă rog să nu înțelegeți prin asta că a dus-o rău, dimpotrivă, a trăit totdeauna foarte bine. Rău au dus-o cei ale căror vieți depindeau de el, uneori foarte mulți – în ultimele luni aproape toți. Tocmai a declarat că „nu are ambiții personale„, doar se sacrifică pentru țară lăsându-ne, în marea lui mărinimie, să beneficiem de înțeleapta lui „experiență„. Desigur, nu face asta moca, ci pe țechini mulți. Eu cred că este doar foarte tare dedulcit și nu se mai satură.

Acest Dino, împlinește 80 de ani abia în 2021. Totuși, având în vedere înalta lui poziție cu responsabilitățile asociate, în inocența mea, mă întreb – i-a cerut careva vreun certificat de sănătate? Cred că s-au mulțumit cu ADN-ul lui execrabil.

Că doar nu era vorba de vânzarea unei garsoniere, este vorba de țară.

P.S. Ați aflat cine are cea mai mare specială din țară? Mele e pizmos.

După ideea lui Cati

3 comentarii la „Vârsta senectuții

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Limbile | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Iubitor de ruși, stareț CCR | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu