Pizmos

V-am mărturisit deja păcatul acesta. Sunt nevoit să reiau mărturisirea fiindcă am re-re-re-păcătuit. Am citit știrea conform căreia, primarul sectorului 6 vrea să dea afară 100 de polițiști locali pentru că nu știu scrie și citi. Motivarea oficială fiind că în această stare nu pot înțelege și aplica legea. Eu îmi aduc aminte condițiile legale de angajare care impun un anumit nivel de studii, dar ce problemă este astăzi o hârtie dacă scoți banul. Sigur, consilierii psd s-au opus, cei concediați sunt probabil după chipul și asemănarea lor. Presupun că toți ați citit vrând-nevrând fluturașii cu salariile politiei locale. Mie, mi-au stârnit indignarea. Eu n-aș da afară 100 din 400, i-aș da pe toți. Însă ăsta este unul din motivele principale pentru care nu sunt primar.

Revenind la spovedania mea, am adresat o plângere penală pentru tulburare de posesie. Pe scurt, niște unii câștigă un ban grămadă pe pământul prostului satului care plătește impozite. Și, după ce ancheta a constatat că pământul este lucrat, s-a ajuns la concluzia că eu, proprietarul reclamant, sunt de rea credință, că nu sunt întrunite elementele constitutive ale tulburării de posesie, respingându-mi de facto plângerea.

Dar cine este acest organ de cercetare penală, acest agent șef (plutonier adjutant) – este chiar unul din aceia pe care întâlnindu-i pe stradă, te gândești privindu-i cu atenție de sus și până jos:

Câtă școală a făcut ăsta? Cât de stresat este? Muncește în ritmul pe care-l solicită un angajator privat? Are răspunderi reale? Păi dacă nu, de ce să aibă salarii babane, pensii speciale și să iasă tineri la pensie? Și de ce există? Fiindcă sigur, servesc pe cine trebuie.

În privința scolii, probabil nu mare lucru. Stresat a fost doar de supărătoarea mea prezență. Pot să vă spun și cam câte libere are săptămânal deși turele nu există – am avut acum vreun an un accident cu motocicleta  pe acolo și nu era nimeni la post. Răspunderi – zero. Pe mine nu mă servește, după cum probabil ați remarcat, poate pe primar – acela are pământul.

Și atunci, cum să nu fiu pizmos pe gunoiul ăsta care le are pe toate?

Foto: opiniatimisoarei.ro.

Lasă un comentariu