Permiteți să mă revolt?

Domnilor, justiția trebuie să fie oarbă și egală pentru toți. Dacă mă chinui puțin, v-o zic și pe latinește că e un principiu din dreptul roman.

Guvernul nostru, plin de grijă pentru om (unde am mai auzit asta cu grija?), a reclamat la CC modul de constituire a completelor și a câștigat, spre mulțumirea poporului. Dar stai, oare poporenii ajung la completele de 5 judecători? Ar trebui, dacă e „pentru toți”.

Acum vor să dea o ordonanță să-i facă scăpați pe toți poporenii speciali care ajung la completele de 5. Bună treabă dom-le. Să știm o socoteală – dacă-s speciali, speciali să fie.

Dar, uite ce m-am gândit. Că tot veni vorba de poporeni speciali, că tot e ianuarie și scot capetele nostalgicii sau proștii, sau poate provocatorii, pun și eu o întrebare: cât de legal a fost completul care l-a judecat pe nemernicul de ceașcă? Și cred că nu e o întrebare simplă.

Părerea mea, personală și subiectivă, este că legalitatea completului era foarte discutabilă. Atunci, ce e de făcut? Păi, nu știți? OUG. Dar mai întâi să mai facă o minune Carmencita, ca atunci la poarta spitalului cu jandarmerița. Apoi cu OUG îl scoatem și pe ceașcă basma curată, poate candidează, îl votează proștii și ne duce în „epoca de platină”. Presupun că e ca la nunți – după „de aur” urmează „de platină”.

Bănuiesc că porcii or mai purta „adidași” și, cu ajutorul Celui de Sus, om găsi și niște nechezol.

Un comentariu la „Permiteți să mă revolt?

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu