Ca la dentist

Știți, zgomotul acela al unei măsele stricate aruncate în tavă.

Istoria Ciumei Roșii e mai veche (Obârșia), dar existența ei activă și malefică  în România începe odată cu tancurile sovietice. Ana Pauker și cu Dej bagă spaima în burgheji, dar și în complici pe care-i execută ca pe niște măsele stricate. Ulterior, Pauker a murit liniștită în patul ei din Cotroceni, protejată de agentura sovietică pentru serviciile aduse. Dej n-a avut norocul ăsta, zvonindu-se că i s-a provocat un cancer de către aceeași agentură.

Veni ceașcă după marile fapte de arme de la Vadu Roșca (a împuscat țărani care refuzau colectiva) dar, când i s-a urcat prea tare la cap, l-au scos și pe el ca pe o măsea stricată, desigur, aceleași agenturi. Până la urmă, au trebuit să-l schimbe și pe Ilici, nu mai dădea de loc bine. I-a luat locul Bombonel, care a avut grijă să-l invite pe un scaun moale pe la toate congresele.

Emit acum o urare de viață lungă lui Ilici, doar, doar una din puterile statului român își va dovedi independența. Parcă-l văd cu ce indignare bolșevică ar refuza recunoașterea tribunalului. EL e istoria, el o face, el împarte dreptatea – De pe soclu sau de pe catafalc?.

După mai multe demonstrații de sprijin ale acoliților de partid pe la DNA (mi-l aduc aminte pe consăteanul Bivolaru, fratele lui Guru, pe care l-au înfundat în cele din urmă americanii), Bombonel dansează vestita scenă a împușcării ratate (un fel de Hamlet amestecat cu Otelo), dar nu reușește să ocupe decât un loc doi la categoria penibil din Guinness Book, political Romanian branch. Bombonel, deși părăsit și el ca o măsea stricată, încă mai speră, măcar pentru puradei, că de, ei numai la asta sunt buni și pere țara fără ei (Lasă-ne, lasă-ne …). Acum Priboi nu-l mai poate ocroti (Scurt comentariu personal).

Între timp, locul cald, în ciuda avertismentelor Bunicuței, fusese luat de Prostănac. Ei, acesta a fost mai successful ocupând pentru el prima poziție a Guinness Book după dragostea lui. Sigur că a fost aruncat ca o măsea stricată, numai că s-a dovedit mai persuasiv decât Guru de Cornu și s-a trezit cu o foncție înaltă și riscantă (pentru noi, nu pentru el Scrisoarea soacrei).

I-a urmat Cârlanul care a fost dat jos fiindcă, la ei, nimeni nu pleacă așa, ca prostu. Numai că, de data asta, n-a fost aruncat ca măsea stricată. Rău au făcut, fiindcă eu îi prevăd viitor măreț – marea speranță albă. Locul cald a fost ocupat imediat de un personaj cu adevărat malefic, dracnea (doar încasase o condamnare pentru voturile partidului, se sacrificase).

Dar, când i s-au înecat corăbiile, locul a fost imediat ocupat chiar de pupila lui, aceea din vestita căutare de pe Google, căreia i se urcaseră între timp fumurile la burețelul din ceafă și care, desigur, l-a aruncat ca pe …

Ei, acu’, vă întreb pe dvs., cine o să fie următoarea măsea stricată?

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto doctoruldedinti.info și kmkz.ro

14 comentarii la „Ca la dentist

 1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

 2. Pingback: Q.E.D. | Născut pe lista neagră

 3. Pingback: DNA-ul | Născut pe lista neagră

 4. Pingback: Kurtos Ciolac | Născut pe lista neagră

 5. Pingback: Suflul nou | Născut pe lista neagră

 6. Pingback: Ba, p-a mă-tii | Născut pe lista neagră

 7. Pingback: Soarta Bulibașei | Născut pe lista neagră

 8. Pingback: De la Prostănac la Proasta României | Născut pe lista neagră

 9. dej…cancer provocat…maxtor poate explica ca a fost cu izotopi radioactivi de la Magurele,de la ” institut „, ala de ftizica atomica,populat cu tovii reactionari,nu le placea comunismul natzionalist-nu internationalist,mai, al primului tov,dej.
  vezi cazul jafului/talhariei de la giulesti,1959.sa lasam moscova in pace in cazul asta.

  Apreciază

 10. Pingback: Analiză – TATOV | Născut pe lista neagră

 11. Pingback: Noi și vechi, de fapt, doar vechi | Născut pe lista neagră

 12. Pingback: Seniorul și Boierul | Născut pe lista neagră

 13. Pingback: Un anunț important pentru țară | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s