Năravul din fire n-are lecuire

Așadar, o fostă purtătoare de cuvânt a jandarmeriei s-a dovedit a fi purtătoare de droguri. Acum o scaldă, o acoperă ușor, procedură exersată cu succes și în alte cazuri. Primul comunicat s-a grăbit să menționeze că fata n-ar fi participat la razii, la confiscarea de droguri. Adică nu erau furate chiar de la poliție. Numai că, ar fi absurd să presupunem că se petrece trafic fără controlul cui trebuie. Între timp, i se acordă consiliere psihologică – pe banii noștri. Săraca, i-ați văzut pozele? Față de jandarmeriță. Oare, ce spate are?

Vă rog să vă imaginați că ați fi fost la petrecerea de la care nu putea lipsi jandarmerița, că ați fi avut un puseu de spirit civic și ați fi turnat-o. Ați fi putut nimeri acolo unde trebuia? Simplul apel la 112 n-ar fi rezolvat nimic (experiența mea spune că nu ați fi declanșat nimic). A fost însă careva care a dat pontul bine țintit, cineva de-al lor. Acela însă este exact la fel, fiind participant la același bairam. Nu cred în spiritul lor civic. Poate a fost o chestie personală – i-a tras-o așa fiindcă altfel nu mergea. Poate a fost o lucrătură mai mare – să-i lovească spatele. Cred că pur și simplu fata a încurcat socotelile, fiindcă se umblă cu bani grei și greșelile se plătesc. Vom mai vedea dacă iese ceva la iveală, eu sunt sceptic.

Iar două cohorte de vameși și MI de frontieră la arest. Problemă mare, n-au avut locuri suficiente. Ultimele două mari acțiuni, acum câțiva ani, s-au soldat cu eșecuri. Ba le-au dat și salariile înapoi. Adică a fost doar un haide să ne facem că facem. Cu mirare am constatat că tariful șmecherilor din vamă a fost afectat de inflația generată de fluxul mare din Ucraina. Când am trecut eu pe la Siret, era 50 EUR și vameșul pe care l-am pus în încurcătură era transferat sau detașat din Calafat. Uite cum se leagă. O fi vreun punct de trecere fără practici d-astea?

Mai facem o recapitulare a succesurilor? Caracal, Arad și astea recente? De ani și ani, un lung șir al succesurilor.

P.S. Ciolac peste pupăză, a pierdut și Bulibașa PNRR-ul. Care hoț l-o fi dosit? O fi tot ăla cu Bechtel-ul?

Foto: digi24.ro.

Lasă un comentariu