Dincolo de cașcaval

Sigur că apetitul brusc pentru guvernare al psd se datorează cașcavalului UE. Problemele legate de condiționările puse de UE? Am mai văzut din astea. Lucrurile se vor face à la roumain. Ne facem că facem. Am păcălit UE mulți ani, o vom mai face.

Dar, dincolo de cașcaval, iată că pesediștii au și oleacă de viziune de viitor. Și-au dat seama că ar putea exista o majoritate pentru modificarea constituției. De aceea este nevoie de UDMR. Mai ales că și aceștia doresc modificarea – sintagmele gen stat național unitar le cam stau în gât.

Iată că ieri au confirmat bănuielile mele.  Pesediștii au deja o comiție care va rezolva constituția în frunte cu Cazanciuc (cel cu prostia din Fake, nu cumva s-o fi iscălind cu k final) și Corlățean (senatorul ăla cu fruntea îngustă, cu alegerile din diaspora 2014, 2016). Mai mult sau mai puțin deschis, s-a declarat că se dorește schimbarea formei de guvernare, să nu mai fie semi-prezidențială. Deși președintele României are puteri destul de mici în fața parlamentului, deși acestea i-au fost reduse prin intervențiile CCR aservite lui dracnea, gândiți-vă că președintele a fost câțiva ani singura piedică în modificările legislative dorite de dracnea și psd, singura piedică în abordarea unor politici externe centrifuge UE, corespunzătoare intereselor personale de moment sau perspectivă a unor pesediști și a unei mari puteri estice. Deși a fost nevoit să numească guverne marionetă precum Grindeanu, Tudose, Vasilica, președintele a fost singura piedică în fața abuzurilor acestora.

Peeseedee dorește să înlăture acest potențial obstacol. Deoarece, în mod clar, în viitorul previzibil, va avea totdeauna un cuvânt greu în parlament, printr-o republică parlamentară, va putea face practic orice. Nici nu vreau să mă gandesc ce posibilități li s-ar deschide, mă gandesc doar la ceea ce n-au putut face în timpul lui dracnea, deși au făcut destule.

Numai că, nu pot modifica nimic la constituție fără voturile UDMR. Cum credeți că le vor obține? La schimb. Iar modificările dorite de UDMR sunt la fel de nocive. PNL? Nu va conta..

N-am auzit nicio voce privind cei 300 de parlamentari votați la referendum, e penibil că-mi mai amintesc încă referendumul ăla. Ar trebui cooptați în comisie și marii juriști psd făcuți la chiuvetă – Nicolicea, Iordache, Nicolae, de ce nu și dom’ profesor Tu-Dorel – am tot scris despre d-ăștia. Am scris chiuvetă, dar m-am gândit la bideu.

Că vor rezolva ei pandemia? Vrăjeli. De ce credeți că majoritatea nevaccinaților sunt pesediști sau simpatizanți (știu că asta are și o parte bună)? Fiindcă au simțit linia partidului. Vi-l amintiți pe Bulibașa refuzând masca în parlament? Pesediștii sunt ascultători – noi muncim, nu gândim. De ce s-a blocat iar vaccinarea? Din cauză că peeseedee a blocat legea de la Senat. Orice ar mai spune vreun ales psd acum, ar fi interpretat de ascultătorii pesediști ca o păcăleală – îi păcălim p-ăștia. V-am povestit că am fost la o secție de poliție unde ei nu prea erau vaccinați.

De unde vine influența și blocajul politic privind procesele și anchetele de răsunet? De la peeseedee. Cine a modificat codul penal în favoarea infractorilor? Peeseedee. Vă așteptați ca ei să schimbe ceva?

Deja au început cu foarte obișnuitele promisiuni. Dăm bani (oameni deprinși cu se dă). De unde? Din buget – luați și voi oleacă, luăm noi grosul. Nu sunt împotriva creșterii pensiilor (pe contributivitate). Dar acest mod, datul de lovele, va genera doar inflație, consum și balanță dezechilibrată de plăți – va afecta negativ pe toți, pensionari sau salariați. Desigur, investițiile vor fi abandonate, cum s-a mai întâmplat, indiferent ce sforării ar promite psd. N-am mai auzit nici măcar obișnuita promisiune cu specialele.

Adică, ne întoarcem exact de unde am plecat, ba mai rău dacă se umblă la constituție. Dar, în cei doi ani trecuți, s-a luat vreo măsură din alea de care se temea peeseedee?

Foto: delaco.ro.

Lasă un comentariu