Doliu

 

Dom-le, nici kaghebeul nu mai este ce-a fost. Și voi vă plângeți de serviciile noastre. Nu vă fie frică, kaghebeul …

Sigur că, în situații de-astea, adevărul adevărat (cum glăsuiește Alzheimer-ul mătușii) nu prea se află vreodată deși eu nu văd nimic de ascuns, decât dacă … Dar să ne prostească de la obraz cu doi amărâți ca fiind șefii operației teroriste, parcă este prea de tot.

Eu cred că autorii și-au luat demult zborul din Rusia și mi se pare normal să se fi îndreptat spre zone musulmane. Mai cred că, dacă voiau să moară, ar fi făcut-o cu un mic spectacol de artificii, cu strigarea de luptă, foarte vizibil. Cum nu s-a întâmplat asta, înseamnă că totul era bine planificat, inclusiv fuga.

Cine a făcut-o? ISIS-K a revendicat lovitura. Poate fi adevărat. Poate să mai fie careva în spate. Cum cine? Un serviciu de informații sau de informații și teroare. Putem afla? Nu cred, dar putem avea suspiciuni rezonabile. De exemplu, studiind reacția nebunului și a acoliților în următoarele zile, săptămâni. Dacă vor folosi pretextul atentatului pentru escaladarea vizibilă a războiului, pentru măsuri interne restrictive drastice, pentru o altă teroare, pentru o mobilizare generală, atunci ne putem gândi la implicarea FSB deși, ar putea profita în sensul celor scrise și fără implicarea inițială a serviciilor.

Însă, ceea ce mi-a atras atenția este similaritatea acestui atentat cu cel al Hamas de la începutul lui octombrie. Un concert cu victime nevinovate. Doar că atunci Rusia era în cu totul altă poziție.

În rest, nu-mi manifest solidaritatea cu nimeni, nici cu victimele, nici cu neamurile lor, chiar dacă este incorect politic. N-aveți decât să vă supărați pe mine. Cum zice poporul nostru, când semeni vânt …

P.S. Care credeți că are mai multe rejuvenări faciale – tov. Putin sau D-na Fii-rea? Că seamănă izbitor, cred că au aceeași doctor. Oare, dacă s-o ajunge și va cumpăra autobuze, Piedone va arăta la fel?

Foto: https://god.fish/.

Lasă un comentariu