Psihopații

M-am uitat și eu nițel la televizor. Se analizează și se răs-analizează evenimentele de pe 10 august, se fac paralelisme cu evenimentele din ianuarie 2012, februarie 2017. S-a dat atunci vina pe „galerii”, nu s-au găsit culpabili, iar acum sunt doar doi sau trei reținuți care n-au legătură cu galeriile. Eu cred că toate aceste analize sunt bune, dar nu pot duce la nimic.

Se tot solicită tipul de gaze utilizate care au dat simptome după mai multe zile la sute de oameni. Nimeni nu răspunde, nimeni nu se simte obligat să răspundă.

Cea care ar trebui să-și facă datoria, să rezolve dilema este justiția. Ori, justiția nu a rezolvat nimic în cazurile anterioare și nici în cazurile „revoluției” și mineriadelor soldate cu victime omenești. Și cred că, dacă nu rezolvă nimic în două săptămâni, va fi la fel.

Nașul meu de botez a fost procuror, o vreme procuror șef al unei regiuni în anii ’50. Nu, nu era „pe linie”, și el avea dosar prost, era prieten din copilărie cu tata – l-au dat jos. La întrunirile de familie, în fața unui pahar cu vin, când începea să povestească nașul meu, se făcea liniște. Era ca și cum ai fi citit un roman polițist de calitate – povestea ore în sir, un caz după altul. Într-un caz, cineva recunoscuse o crimă din cauza bătăilor de la miliție – a înțeles situația și a răsturnat-o la reconstituire, dar nu erau vremuri în care să poată fi pedepsit cineva pentru atrocități sau abuzuri.

Totdeauna anchetele lui și, bănuiesc ale tuturor profesioniștilor, pleacă de la întrebarea: Cui prodest – cui îi folosește? Pe vremea aia, un absolvent de drept trebuia să știe nițică latină. Revenind în zilele noastre, întrebarea este extrem de simplă – ghici ciupercă ce-i?

Reiau ceea ce am scris deja în finalurile paginilor ADN-ul și Cu sula-n coaste.

  • Cum este posibil ca unitatea de elită a jandarmeriei Vlad Țepeș să se comporte ca și cum ar fi compusă din niște nimeni care s-au trezit cu o armă în mână?
  • Cum e posibil ca acești oameni (continui să folosesc sintagma) bine echipați și hrăniți să lovească și agreseze alți oameni. De la ordin până la a lovi cu bastonul în cap un om care ține mâinile sus, o femeie, o invalidă în căruț, e cale lungă.
  • Cum poate cineva să comită asemenea fapte cu zel și cu plăcere?
  • Cum au mai dormit nopțile după asemenea fapte?

O variantă oarecum de-incriminatoare ar fi drogul. Poate au fost drogați. Numai că, felul în care s-au așezat la coadă la IML pozând în victime inocente desființează ipoteza. Nu erau drogați, așa sunt ei. Insist să cred, până la proba contrarie, că s-au auto-învinețit în acest scop, pentru a poza în victime inocente (Minunile).

Rămâne o singură ipoteză plauzibilă: testele psihologice periodice sunt menite a selecționa psihopați.

Atunci marii vinovați sunt cei care controlează sistemul care menține jandarmii la standardele trupelor de securitate și miliție din care provin, la nivelul lui Ficior și Vișinescu.

Dar care-s ăștia? Păi, Cui prodest? Ghici ciupercă ce-i?

image-835

P:.S. Cred că Ficior și Vișinescu n-au fost degradați, deci continuă să încaseze pensiile babane pentru mărețele fapte de arme.

6 comentarii la „Psihopații

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Ce îngroapă pisica | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Epitaf pentru doi scelerați | Născut pe lista neagră

  4. Pingback: Pedeapsa cu moartea | Născut pe lista neagră

  5. Pingback: Ce se mai întâmplă | Născut pe lista neagră

  6. Pingback: 30 de arginți | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu