Culți și desculți

Se spune că așa i-ar fi replicat, vorbind despre scriitori, Arghezi lui Stancu, criticat fiind de acesta la o ședință a Uniunii Scriitorilor. Deși cu un talent deosebit, Arghezi era el însuși un fățarnic, poet de curte la mai multe regimuri, inclusiv cel comunist.

Acum vreo două zile, dintr-un ziar odinioară echilibrat, trecut la psd după vizitele prin sufrageria lui Oprea și prin arestul DNA ale proprietarului editorialist, am aflat că Zamfir sare din nou la gâtul lui Cîţu. Îngrijorat pentru sănătatea lui Cîțu, m-am uitat să văd cât de tare e Zamfir ăsta. Vă ofer și dumneavoastră datele.

Daniel Zamfir – absolvent 1993 Institutul de Construcții București, 1997 Colegiul Național de Apărare. A lucrat șase ani, în rest politică (1994-1999 RELITE S.R.L, 1993-1994 I.M.F București – inginer).

Florin Cîțu – absolvent 1996 Grinnell College SUA, 2002 masterat în economie Iowa State University, apoi doctorand. 2001-2003 economist la Banca Națională a Noii Zeelande și la Banca Europeană de Investiții (2003-2005). 2006-2007 economist șef la ING Bank, apoi șef al departamentului piețe financiare până în 2011, ulterior consultant și analist economic.

Am doar două comentarii:

  • În anii ’80, la Institutul de Construcții se duceau cei mai slabi elevi. La facultățile de Instalații și Îmbunătățiri Funciare, se mai dădeau admiteri și după 1 octombrie. CNA este una din fabricile de diplome pentru politicieni fără școală, am tot scris despre ele.
  • Noua Zeelandă are un climat deosebit de onest, cu legea respectată la sânge. Un post la Banca Națională este o experiență onorantă.

Aud acum că psd o să-l pună pe Bădălău, acela cu bețiile pe manele și care s-a scăpat pe diaspora, șef al Curții de Conturi. În acest scop, din inițiativa lui legislativă, s-au modificat condițiile, acceptându-se și ingineri, nu numai juriști și economiști.

Dacă ne uităm pe școala lui, iar găsim Construcțiile (Îmbunătățiri Funciare), SNSPA, ASE, CNA, rețeta clasică. Pentru a înfrunta jurnaliștii, a afirmat la Tv că are și o diplomă de jurist. Nu știu de ce și-a bătut capul cu schimbarea legii, că oricum diplome juridice sunt pe toate drumurile. Activitatea lui este un șir de scandaluri începând cu condamnarea cu executare la locul de muncă din 1988 pentru furt, grațiată de ceașcă. Mai menționez încercarea încă nereușită de ciordire a unui lac pe modelul Belina.

Revenind la Arghezi care ar fi dat replica și s-a cărat, problema noastră este că ăștia au pantofi cu ghiotura și nu pleacă dracului.

Un comentariu la „Culți și desculți

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu