Epilog

Ei, orice e frumos, chiar cu sabia lui Damocles deasupra, nu ține mult.

Așa că s-a terminat și călătoria în NZ și am ajuns acasă.

După vreo trei luni „aud” bang – căzuse sabia. Am părăsit Noua Zeelandă cu câteva zile înaintea termenului de plată al amenzilor și, în nemernicia mea, m-am gândit să nu le plătesc de loc. Am auzit bang când am găsit în cutia postală două scrisori cu antetul Ministerului Justiției din NZ în care eram somat să plătesc sau mi se ia totul. Numele și adresa mea nu prea erau recognoscibile – ba chiar erau diferite pe cele două plicuri și, oricum, erau ca în procesele verbale pe care le primisem, adică foarte distorsionate. Totuși, ambele au ajuns la mine în cutia postală – să nu ziceți ca nu exista Pronie. Dacă aș fi fost și mai suspicios, dar nu sunt, mi-ar fi zburat gândul la vreo teorie conspiraționistă.

În Noua Zeelandă te închid dacă nu plătești.

M-am mai consultat cu prieteni, am vorbit și cu un avocat, și am plătit în ultima zi a noului termen pe care mi-l stabiliseră neo-zeelandezii.

Ce-i frumos, nu ține mult.

8 comentarii la „Epilog

 1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  • V-am spus că-mi plac coclaurile, sunt o haimana.
   Nu se omoară cu școala, iar facultatea este o excepție, deși au unele serioase (am fost în legătură anterior excursiei).
   Am văzut pe NatGeo ceva cu tradițiile culinare ale maorilor. Eu n-am avut asemenea ocazie.
   Am fost în câteva restaurante. Odată am cerut brânzeturi dar nu am nimerit nimic deosebit. Cred că vitele și oile (unul din primele locuri în exportul lor) sunt doar pentru carne (precum în Falkland). În supermarket era feta bulgărească. Totuși, am văzut prin ferme instalații de muls.

   Apreciat de 3 persoane

    • În supermarket-uri sunt mereu raioane cu semipreparate, bănuiesc că nu se prăpădesc cu gătitul. După siluetă cred că în Nord predomina fastfood-ul.
     Nu am fost invitat de nimeni, m-am dus pe barba mea. Am muncit mai mult de trei luni pentru planul unei excursii de o lună. Aveam totul planificat/comandat/parțial plătit, deci era un dezastru dacă-mi luau carnetul sau mă întârziau în vreun fel.
     O excursie organizată este de două-trei ori mai scumpă decât propria excursie, vezi doar ce vor ei să-ți arate, nu poți simți pulsul. Așa am văzut cam tot ce m-a interesat pe mine.

     Apreciat de 2 persoane

 2. Pingback: Brațul legii | Născut pe lista neagră

 3. Pingback: Campanii | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s