Pandemia lu’ ceașcă

Încă citesc niște dobitoci lăudând marea înțelepciune patriotică a răposatului criminal. Cum ne-ar fi vindecat el pe toți, marele cizmar geto-dac.

Sigur că ceașcă ne ținea în carantină, fiindcă eram în lagăr, cel socialist. Doar un ales putea primi viză pentru o vizită la Ruse. Asta nu înseamnă că eram real feriți de molimă. Desigur, ca și la ruși, ca și la chinezi, secretomania era în floare. Așa a fost în cazul holerei, la fel a fost în cazul Cernobîl. Holera a fost adusă de undeva din orient (ceea ce este bun vine de la răsărit). Radiațiile și izotopii, știți de unde. Cum le-a gestionat cârmaciul? În nici un fel. A scos din farmacii furazolidonul. A scos oamenii pe străzi în ploaia radioactivă pentru că Daciada, falsa mișcare sportivă de mase trebuia să-și facă planul mai presus de orice, aparențele trebuiau să fie salvate. Nu conta prețul, victimele imediate și pe termen lung, doar aparența poporului sportiv și bucuros. Ne-a ferit Dumnezeu care a făcut ca vântul să bată predominant spre nord, nord-est. Oricum, numărul acelor victime a rămas necunoscut, nimeni n-a vrut să-l afle.

Revenind, ceașcă n-ar fi avut nici o problemă cu alimentele. Oricum lipseau. Poate ar fi izbutit să scape de cozile lungi ascunse în spatele blocurilor. Ar fi raționalizat mai drastic alimentele, oricum pe cartelă, oricum dacă nu izbuteai să folosești la timp cartela … Ar fi lichidat și cu grașii și cu îmbuibații, spre binele nostru, nu ca acum.

Sigur, ar fi fost ascuns numărul infectaților și al morților. N-ar mai fi fost aflat în veci, ce atâta panică dom-le, morții cu morții, vii cu vii.

Vă închipuiți cumva că ar fi avut de suferit și cadrele de nădejde? Nu, ei aveau alimentare speciale (cunoașteți cuvântul), ei au primit iodură când poporul alerga în ploaia radioactivă. Oricum, oficial nu s-a distribuit iodură, doar pe blat, prin cunoștințe.

Concluzionând, ce preferați izolarea voluntară sau izolarea socialistă, libertatea sau lagărul?

2 comentarii la „Pandemia lu’ ceașcă

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: A fi sau a nu fi vaccinat | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu