Realitatea paralelă

Paralel – ce cuvânt drag pesedeilor. Totul a început cu statul paralel care i-a supărat foarte tare fiindcă nu vroia să-l primească pe dracnea la sânul lui în ciuda porcilor sacrificați fiindcă, nimic nu se poate face fără sacrificiu. Eu bănuiesc că, în virtutea obiceiurilor pesediste și ADN-ului care ar face un pesedeu s-o vândă și pe mă-sa pentru scaun (zilele astea aveți multe exemple), dragul de dracnea era nefrecventabil chiar și pentru ăia.

Și uite-așa, ba în sufrageria generalului Izmană, ba pe la DNA, ba la SPP, apărea statul paralel. Desigur se omitea faptul că Izmană era frate bun (lucru dovedit chiar zilele astea), că, cu toate problemele DNA, hoții rămân hoți, că SPP era copilul de suflet al lui Ilici prin pupilul Iliescu spărgătorul baricadei de la Inter, avansat în 6 ani de la maior la general cu patru stele.

Pe de altă parte, s-au bazat pe ADN-ul defectuos al jandarmilor în locul SPP care și ăștia își dovediră credința în august anul trecut. Adică, jandarmii au fost trecuți la statul neparalel – care o fi ăla, probabil, perpendicular.

Dar iată că pesedeii primiră prima palmă zdravănă, clară, indubitabilă în mai anul acesta. Recunosc că, în nemernicia mea, m-am bucurat. I-am văzut așa cum doream, zăpăciți, debusolați, neputincioși, timorați.

Sesizai cu ușurință și bucurie asta atât la guvernanții de la Tv, cât și în online. Armata de postaci de pe mediile de socializare era buimacă. Blog-urile aservite intraseră în silenzio stampa. Trebuie să vă spun că aproape toate aceste blog-uri au denumiri extrem de respectabile, foarte patriotice, simboluri naționale, religioase, ortodoxe – desigur, toate înșelătoare. Ca și pesedeii, nimeni nu-i mai patriot și mai cucernic decât ei, stăpânii adevărului patriotic și al cucerniciei desăvârșite, sânge traco-geto-dacic, poate chiar nealtoit de romanii invadatori și violatori. Urmărindu-i, poți constata că, în patriotismul lor debordant, distribuie articole Sputnik în timp ce par a sprijini cauza Basarabiei pierdute. Sau, constați că au o cucernicie ortodoxă de sorginte moscovită.

Ei, după vreo săptămână de degringoladă, eminențele cenușii neparalele ale partidului și-au dat seama că alegerile au fost nedrepte. În consecință, STS-ul a fost trecut în statul paralel. Tii, cum crescură inimile lor că au găsit vinovatul. Uite-așa, în loc să ia aminte la mesajul primit, s-au agățat de realitatea paralelă.

Trecură câteva luni și primiră o nouă palmă zdravănă. De această dată, se așteptau, erau cumva pregătiți. Noi vinovați au apărut – serviciile. Când au început să iasă la iveală matrapazlâcuri, dezvăluite chiar de chiparoșii lor, au început a nega realitatea. N-ar trebui plătite datorii pentru a nu ne împrumuta. De parcă, dacă bagi gunoiul sub preș, el dispare. Dacă nu plătim datorii, ele nu vor mai exista.

Desigur, realitatea paralelă are două feluri de adepți. Pe de o parte profesioniștii, interesații. Pe de alta, captivii. Trebuie să-i scoatem din visare pe ultimii altfel, vom scăpa de ei doar când vor da colțul.

130.-Scrisoare-deschisa-1-1

Foto: giurgiuonline.net

 

Un comentariu la „Realitatea paralelă

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu