Omuleții

Știți, orice gașcă, clasă, are pe unul zis Piticu’. Cum dom-le, să te naști cel mai mic, și să te visezi caftangiul mahalalei? Ba chiar, pe urmă, să ajungi împărat. Nu, nu mă refer la Владимир Владимирович, mă gandesc la Micul Corsican.

Ei, piticii ăștia cu vise mari, suferă de complexul Napoleon, nu le place statura pe care o au. De aceea, poartă pantofi cu toc, bine ascunși de un pantalon mai lung, filmările cu interlocutori mai înalți și le fac doar de jos în sus sau așezați. La fel făcea și Napoleon când se filma. Deseori, își maschează slăbiciunea fiind bătăuși violenți sau printr-o atitudine incisivă, provocatoare. Cam aceeași înălțime cu cei doi tocmai menționați, au avut și ceașcă, Benito Mussolini, Joseph Goebbels, Stalin. Hitler era puțin peste 1,7 m iar Ilici 1,70 m. Complexul lui Bonaparte se manifestă toată viața, în toate domeniile. Relațiile cu ceilalți bărbați, dar, mai ales, cu femeile. Unii vor o colecție cât mai bogată, alții ostentativ capi de familie. Dar toți își doresc să fie pe viață. Este una din cauzele care generează victimele fiindcă pentru ei, pentru omuleți, nu contează mijlocul prin care încearcă să dobândească asta. O mare problemă pentru omuleți este apariția fotografiei – n-ar fi vrut-o, dar veacu’ înaintează. Așa că aleg posturi de eroi sau vitejești. Una din vitejiile preferate este cea cu cadavrele animalelor împușcate la picioare. Ceașcă a domnit în timp de pace, totuși a avut o grămadă de victime la ordin, dar și direct. Oare a fost atât de prost să nu se pozeze la Vadu Roșca cu cizma pe un cadavru? Și Ilici a avut ocazia la Târgoviște.

Prin comparație, ceașcă este mic copil față de ceilalți care au domnit pe timp de război sau au fost chiar factorul declanșator al războiului. Contabilii și istoria n-au fost în stare să le numere victimele – prea multe milioane.

Așa am ajuns la clenci – avem iar un omuleț războinic?

Foto: khpg.org.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s