Suflul nou

La alegerea bulibașei, pesediști și anti au așteptat cu sufletul la gură un motiv de bucurie. Desigur, la fiecare grup, motivele așteptate erau altele. Esența este dacă se schimbă sau nu ceva la psd, rămâne sau nu în epoca dracnea. Vorbitorii le ziceau de parcă erau în fața unui electorat naiv, poate așa este electoratul lor, nu cum zicea Firea, ci naiv. În mod normal, ar fi trebuit să vorbească pentru congresmeni, adică nu aveau pe cine minți. Și totuși, cine a avut răbdare, a privit un adevărat spectacol.

Reiau doar câteva picanterii. Olguța cea voluntară, soția Olguțului de la UE, cel care a încasat deja 80.000 EUR, fără vreo activitate, fiindcă nu asta era scopul prezenței acestuia acolo, ne-a comunicat că „Eu am denumit Guvernul Orban, eu o să …„. Bine că am aflat.

Poștarul din Vaslui ne-a explicat că partidul este unul modern, dând exemplu chiar pe Ilici și pe Bombonel. Eu îi dau dreptate, probabil a făcut aceleași asocieri ca și mine.

Ex-tractoristul Stănescu a fost în delir. Este convins că au cei mai iubiți primari, iar Vela, Orban și Iohannis sunt dictatori sovietici în geci de piele, concluzionând că psd e singurul partid care poate opri prăbușirea României. Presupun că după pilda județului Olt, salvat și el.

Gabi Fii-Rea, ne-a explicat ce e cu răutatea asta – Forță, Iubire, Realitate, Eficiență, Adevăr Oamenilor. Deși a mâncat un i, dacă aș fi sigur că iese primar, mi-aș schimba iar buletinul în Bucale. Dar, nu mă risc, acțiunea mea ar fi fără rezultat. Rămân cu niște enigme – de ce să-mi aplice Forța, ce-i cu depravarea asta, ce Eficiență are primăria căreia i-a crescut personalul de multe ori și care Adevăr va ieși la iveală – al loviturii de stat, al mineriadelor, al morților sau cel cu 10 august? Tot ea a spus că nu există vinovați (presupun că se referea la psd și 10 august) și că Măria trebuie să-și schimbe pălăria. O fi Maria pictată pe rochia ei în care dansa lasciv gândindu-se la Iubire? Oricum, ne-a asigurat că a dus tot greul pandemiei. Ne vom aminti cu drag de asta.

Grindeanu este eroul celei de-a treia cea mai penibilă scenă din politică (în clasamentul personal), după Mihaela dragostea mea și „sinuciderea” lui Bombonel, e vorba de dusul copilului de mănă în prima zi de scoală, eveniment excepțional de duios cu dracnea și Călin Popescu. Cu ăsta am și un clenci personal, vi l-am povestit deja. Ei, am lăcrămat nițel auzindu-l că „Îmi pare bine că am revenit, mi-a fost dor. Pentru mine, … acasă înseamnă psd. … Sunt mândru să revin acasă, aici în PSD. Oamenii de valoare au fost marginalizați, … E nevoie de o revoluție în politica noastră de resurse umane.” Amuzant, nu? Cine a fost marginalizat? Care dintre greii de la congres nu a fost și înainte? Poate deplângea doar absența Veoricăi.

Am mai aflat că Orban va redeveni cel mai cunoscut șomer și că au trei garnituri de oameni bine pregătiți care să formeze viitorul guvern. Presupun că s-a referit la cele trei guverne dracnea. Apropo de șomaj, Școlarul va mai încasa salariul ultra-baban de la ANCOM până la trei luni – ăsta a fost șomajul lui Grindeanu după șefia glorioasă a guvernului dracnea.

Chiparosul nu ne-a oferit nimic semnificativ, ca totdeauna.

Îl mai menționez pe Dâncu, regizorul scenetei cu Mihaela dragostea mea. A spus că nu trebuie să le fie rușine că îi votează săracii, pensionarii, cei fără studii. Nimic despre ei, aleșii care deși nu sunt deloc săraci, sunt pensionari speciali și n-au nici ei studii. A mai spus că nu mai vrea consultanți străini, probabil referindu-se la israelienii tradiționali. Am scris tradiționali, gândindu-mă la Hannah Rabinsohn, Moscu Kohn, Herta Schwamen, Luka Laszlo, Elisabeta Birnbaum, Burach Tescovici, Leon Szilaghiudenko, Jakob Roitman, Rangecz József, Boris Grumberg, Dulbergher, Ghizela Vass, Lev Oigenstein, Ernő Neuländer și mulți alții din panteonul psd.

Bulibașa Ciolacu a fost relaxat. Oare nu știe calculul competitorilor? Nu a aflat de măseaua stricată? S-a lepădat de dracnea și de tătuci, de parcă aceștia nu erau cei prezenți. Și-a menționat mila față de diaspora (ca orice crocodil). „Doar PSD reprezintă stânga românească și valorile sale” uitând sateliții.

Cam asta este ruperea de trecut a noului Bulibașă.

Gabi-StalinGabriela-Firea

 

Foto: facebook.com, stareapresei.ro, revista22.ro. Poza lui Ciolacu nu v-am pus-o, fiindcă nu există (personajul).