Vaslui

Județul cel mai amărât, vestit prin poște și violuri, condus vitejește de familia Buzatu de peste 30 de ani ca propria feudă. Le-a dat trei legislaturi lui și patru duamnei. Și tot a mai rămas ceva de furat. Famelie mare, renumerație mică – n-au cum să le ajungă specialele.

Dom-le, ce vremuri! Demult, era locul în care se făceau mari spectacole omagiale pentru ceașcă, de parcă ar fi ținut de foame. Oamenii muncii de la orașe și sate …

Revenind în era noastră, vă aduceți aminte peeseediștii, sau sub ce poreclă se ascundeau atunci, înghesuindu-se la procuratură în apărarea lui Bivolaru parlamentaru’ (fratele lui Guru și partenerul de coci al lui Bombo la Tărtășești)? Spre lauda lui, era și Bombo la înghesuiala aia. Cred că justiția noastră n-a făcut mare lucru, așa că Bivolaru ne-a făcut nițel de râs prin State.

Mai târziu, iar își miroseau transpirațiile unul altuia pentru a-l apăra cu trupurile lor pe Bombo. Ultima fază similară a fost pentru dracnea. Ce de transpirație dospită și cu ocaziile alea. Ba chiar au mobilizat și niște bugetari pe care tot îi plăteam noi degeaba.

Ei, acu’ se arătară intransigenți. Buzatu era din vechea gardă și probabil vroiau să scape de el, a avut contre cu Bulibașa, găsesc ei altul, are balta pește.

Nu știu dacă s-au schimbat cu adevărat vremurile. Năravu’ din fire, n-are lecuire. Cred că proverbul ăsta este, de fapt, despre ADN. I-au suspendat și pe exa, și pe fii-su. La Bombo, l-au mai lăsat pe fii-su să sugă niște sinecuri. Ba Veo îl luase s-o consilieze la trebile țării, având în vedere marea expertiză a acestuia.

Salvatorul Vasluiului zice că a fost profesor de filozofie la liceu. Eu știu că acea materie nu exista în programă, era doar un politruc care preda socialismul științific, dacă a fost vreodată profesor. Ca la mai toți, nu știm cine au fost tac-su, mă-sa, pe unde le-a căzut buricul, putem doar intui pe baza ADN și scenetelor grobiene avându-l protagonist, date anii trecuți pe la Tv.

De fapt, psd nu s-a prea prăpădit. Cred că este doar o răfuială între aripa Bulibașei și cea veche a tractoristului șef. Vom avea curând confirmarea.

Oare justiția vrea, cu adevărat, să-și facă treaba acum? Pentru ăsta 1,25 milioane sunt un mizilic. Cum au fost și banii de la Inspectoratul în Construcții pentru Bombo. Cum au fost și lovelele de la Protecția Copilului pentru dracnea.

Foto: Mediafax.

Lasă un comentariu