Căpitane, căpitane

Dacă era vorba de Corneliu Zelea Codreanu, ar fi trebuit scris cu majusculă de fiecare dată. Dar este doar un fake. Zilele acestea am tot ascultat tot felul de înregistrări cu acest mare fake, zis AUR. Privindu-le și ascultându-le, am înțeles că nu sunt nici pe departe atât de ciudat cum mă credeam sau cum m-au făcut unii să mă cred. De exemplu, mi-ar fi extrem de jenă să fiu numit Căpitane. Sunt însă unii, cărora bunul simț le lipsește. Apoi, manifestările lui M-me Șoșoacă. Te lasă cu gura căscată.

Astăzi l-am ascultat pe unul la Tv care se pretinde filozof și are o viziune filozofică asupra femeii, care spune că femeia este dezgustătoare când își aranjează hainele la oglindă, pe masa ginecologică și când își face toaleta intimă. Eu cred că acest om (și nevastă-sa a intrat în parlament, probabil) are grave probleme sexuale (citez o bună prietenă). I-aș recomanda un consult la un discipol al lui Freud, care să-i caute trauma prin minte, o fi de la tac-su, de la mă-sa, oricum eu cred că e ceva din copilărie. Aș putea încerca să interpretez fiecare din cele trei ipostaze filozofice ale femeii dezgustătoare, dar depășesc obiectul blog-ului.

De fapt, am tot evitat să scriu despre ăștia tocmai din cauză că sunt doar așa, acest mare filozof m-a decis. Știți cum am ajuns eu pe Lista Neagră? V-am declarat că ursitoarele m-au pus acolo. De fapt, a fost dosarul, mai precis petele din el. Petele erau de multe feluri – bogătași și chiaburi (îmbuibați spune o cititoare), dați afară din partid, legionari, rude pe dincolo, ș.a. Cum, în general, fac lucrurile temeinic, vă închipuiți că, mai de aproape sau mai de departe, nu prea mi-a scăpat vreun soi de pată. Spre exemplu, vărul mamei ieșit de la Canal despre care v-am scris, fusese legionar. Nu a fost singurul pe care l-am cunoscut. Nu i-am cunoscut doar la o vârstă foarte fragedă.

Din câte mi-aduc aminte, prin anii ’90, din frica de a ne trezi iar cu comuniști, s-a tras o lege care trebuia să interzică extremismele, și până la urmă a interzis doar legionarismul. Nu sunt foarte sigur asupra finalizării procesului. S-au scris multe cărți despre legionari, cu bune și rele, deci nu intenționez să vă spun părerea mea. Totuși, amintesc faptul că grevele din ’33, puse de cărțile de istorie în gloria PCR (nu e vorba de testul COVID), au fost organizate de legionari. Marele utecist V. Roaită a fost fie legionar, fie informator al siguranței – circulă ambele variante. Oricare ar fi fost situația, numele de localități, străzi, etc. au fost schimbate sub ceașcă, istoria impostoare a fost schimbată în sensul că Roaită a dispărut și grevele au fost mai puțin glorificate și evidențiate. Pot să vă mai spun că, după ’44, au existat destui legionari care au devenit comuniști, am cunoscut și din ăștia. Doar o parte au fost epurați prin 1954.

Mișcarea Legionară a avut o mare priză la mase, tocmai pe ideea naționalismului. A asocia Căpitanul cu ăștia mi se pare însă o blasfemie. Ca o scuză privind scrierile lui Lavric, altul a declamat ceva privind Fecioara Maria, o altă blasfemie. Naționalismul Legionar era un naționalism general. Greșeala a fost ducerea lui la extrem – cine nu corespunde tiparului …

Ăștia au un naționalism puternic orientat doar către vest. Ei spun că doresc Unirea cu Basarabia. Numai că, aici sunt două nuanțe extrem de importante:

Vor să se unească Basarabia cu România, sau invers. De ce îi susține sputnik?

Acum sunt în parlament – bărbați și neveste, părinți și copii. Mulți, nu diferă foarte tare de Stativă și Solomon. Senatori și deputați ai României. V-a deranjat Băse care o tot împinge pe fiică-sa sau Buzatu Vaslui cu nevastă-sa și fiu-su?

Foto: antena3.ro, fanatik.ro, ziare.com, realitatea.net, oficiale.

saorma

Lasă un comentariu