Un tramvai numit dorință

A Streetcar Named Desire – mai țineți minte filmul? Eu, nu😀. Însă m-a amuzat că marele, the great, velikiy Putin a inaugurat un tramvai, într-un oraș care, de fapt, nu mai există, a fost ras de pe suprafața pământului chiar din ordinul nebunului. Ioi, ce realizare! O adevărată performanță tehnică. Kakaia tehnika! Minunat!

Bulibașa al III-lea minte, ca de obicei, declarând că doar Rusia mai are cotă unică de impozitare. Adevărul este că nouă state europene au cotă unică (de, nu știu cât de europeană este Rusia, doar ea însăși își zice euro-asiatica, și chiar așa este). Șase state care au cotă unică sunt în SEE, o parte sunt prin zona noastră, adică suntem concurenți în fața investitorilor. Dar este și Norvegia, una din țările cele mai fericite. Despre eliminarea specialelor, raționalizarea bugetarilor, adică rezolvarea principalelor inechități din societatea românească odată cu echilibrarea bugetului, Bulibașa n-a avut vreo dorință, mucles. Dorința, mai de grabă damblaua Bulibașei este una și fixă – impozitul progresiv, care, pe lângă faptul că nu va rezolva nimic din problemele financiare ale bugetului, va mai genera o inechitate. Între timp, celălalt ciudat al peeseedee, Grindeanu, declară pe surse că trebuie să ajungă șef la SRI, că așa ar vrea ambasada americană. Oare în ce limbă i-or fi transmis dorința lor americanii? Noroc că la ambasada lor, mai toți o rup binișor pe românește. Doar la ambasada României pot fi probleme de comunicare. I-am numit ciudați fiindcă unul (cel făr de bac) își învârte capul năucitor punându-și gâtul în pericol, dându-și ochii peste cap și evitând a-și privi interlocutorii în ochi. Celălalt, autorul unei cărți de mare știință care nu există (cartea, nu știința), are o gestică și o mimică cu totul anormale. Credeți-mă, este un subiect la care mă pricep fiindcă și eu sunt ciudat doar că, mereu descopăr alții și mai și.

Mergem mai departe cu dorințele americane (ale noastre îs ca și rezolvate, ăsta este stadiul final al oricărei dorințe românești). Ambasada a organizat un eveniment cu invitați la Iași la care au fost excluși peeseediștii. Motivul? Declarațiile extrem de jignitoare la adresa lui Kamala Harris și suport pentru poziția rusească din urmă cu ceva timp,  ale șefului de acolo. Iată că nu doar eu nu uit și nu iert. De altfel, am mai atras atenția privind derapajele pro-ruse ale unor peeseediști de vază, doar sângele apă nu se face.

S-a mai aflat că, în urma unei vizite în State a unei importante delegații peeseedee, Statele Unite vor procesa mai repede cererile de viză românești. Dacă aș putea, le-aș comunica fruntașilor peeseedee că nu cred că la vreo ambasadă SUA sunt angajați vreunii doar de sinecură. Dar ei nu pot pricepe asta.

În ce privește cucernicia, nebunul și Bulibașa sunt la egalitate. Amândoi cu duhovnic personal, unul la Kremlin (el crede că este a doua Romă), celălalt la Athos. Pe de altă parte, a doua reprezintă totdeauna ceva secundar, o imitație. Roma aparține vestului decadent și homo. Te pomenești că asta o fi una din dorințele secrete ale nebunului. Chiar așa – mașinile din vest, procesoarele din vest, de ce nu și oleacă homo din vest, trebuie s-o încerce și p-asta.

Revenind la dorința nebunului legată de tramvai, eu sper s-o ia cu el în mormântul despre care să nu se știe pe unde se află, undeva lângă un WC-u de câni.

Foto: adevarul.ro.

Lasă un comentariu