Spiritul Constituției

Vă mai aduceți aminte de Iorgovan, căruia pesediștii îi ziceau „părintele Constituției”, altfel un individ infect? Mi-l aduc aminte pe Dan Amedeo Lăzărescu, unul dintre realii făuritori ai Constituției. Ilici a vrut să-l trimită ambasador la Vatican, o ofertă tentantă, pentru a-l îndepărta de Adunarea constituantă. La referendumul respectiv am fost contra și am prezis câte voturi vor fi pentru. Ilici dorea să obțină 51% din totalul alegătorilor nu dintre cei prezenți la urne. Sigur că ieșea oricum, dar ei îs învățați să fure, nu se pot abține niciodată.

Ei, conform Constituției, avem un stat semi-prezidențial. Inițial s-a dorit prezidențial pentru a juca țonțoroiul KGB-ul prin Ilici și ai lui, dar s-a ajuns la un compromis.

Revenind, se vorbea atunci de spiritul Constituției.

Am fost criticat pentru ceea ce scriu la adresa CCR. Începând cu ordonanța 13, CCR a călcat sistematic spiritul Constituției, intervenind practic în penal în favoarea infractorilor, substituindu-se unei constituante și modificând atribuțiile Președintelui, mai recent zădărnicind măsurile anti-covid. La ultima manifestare, a împuternicit legislativul să-și lipească cât mai mult șezutul de scaunele cu secretară, șofer, … Din aceeași clasă sunt deciziile prin care sunt împărțiți cetățenii în speciali și ceilalți, desigur membrii CCR fiind speciali.

Toate astea sunt nu numai împotriva spiritului, dar și a literei Constituției. Cum a fost posibil? Prin numirea unor politruci la CCR, în frunte cu șeful (peștele, de la cap se împute).

Așa am ajuns de la spiritul Constituției la spiritul Ciumei Roșii. QED.

Lasă un comentariu