Alegători

Oare, ce înseamnă alegător? Cei care pot vota sau cei care o fac? Mare dilemă. O fi alegător cineva care, deși putea n-a făcut-o? De câte ori ar trebui să voteze cineva pentru a fi alegător? O fi suficient o dată, dar bine? Dar dacă a votat de multe, multe ori, dar prost? Ce înseamnă să votezi bine, cum e să votezi prost?

Sunt sigur că știți înțelepciunea cu cei săraci care votează bogații. Sau cu cei mai săraci care-i votează pe cei mai bogați. Cred că este o alegere foarte tristă. Să zicem că alegătorul a greșit o dată. După câțiva ani, el este și mai sărac,  alesul și mai bogat. Dar, dacă persistă în greșeală, dacă tot repetă alegerea evident greșită, îl mai putem numi alegător? Chiar alege alegătorul ăsta?

Dar dacă, alegătorul acesta a avut votul decisiv, prin votul lui, greșit și pentru sine, a influențat negativ soarta altora? Poate a susținut o clică de borfași sau de trădători de neam sau prin votul lui ne-a vândut pe toți. Este condamnabil acel alegător? Însă ceilalți care dețin dreptul unui alegător, dar nu l-au folosit? L-au lăsat pe alegătorul fără minte sau corupt de un mic avantaj de moment sau de-a dreptul trădător să decidă și pentru ei. Așadar, ceilalți care n-au votat, sunt sau nu culpabili? Și cine este mai culpabil, cel care a votat greșit, dar decisiv, sau cel care n-a votat fiindcă n-a vrut?

Ce consecințe a avut până acum votul greșit? A adus liniștea Ciumei Roșii, Leprelor Roșii. I-a făcut pe aceștia și mai bogați, le-a dat puterea financiară și politică. Dar i-a schimbat în vreun fel? Nu, au rămas aceleași caractere de rahat, aceiași oameni inculți, analfabeți, incapabili să învețe, corupți și hoți. Fiindcă așa le este neamul și ADN-ul.

Noutatea acestor alegeri este apariția partidelor extremiste. Am tot auzit extrema dreaptă. Nimic mai fals. În cazul în care ar avea o ideologie, sigur nu este dreapta deoarece sunt susținuți de bazinul electoral al stângii, adică sunt percepuți de stângaPoliticienii lor sunt din gașca Leprelor Roșii – dracnea, Vasilica, Chiparosul și mulți alții, piese de bază peeseedee. Apoi, privirea lor este îndreptată către Marele frate de la Răsărit. Ar face orice pentru a destabiliza UE și NATO. Doar fratele răsăritean este interesat de asta.

Așadar, cum este modificată ecuația liniștiiLocalele ar putea lărgi baza teritorială a extremiștilor, în pregătirea următorului scrutin. Mai importante sunt europarlamentarele. Ne-am obișnuit să trimitem analfabeți la Bruxelles – îi trimitem boi și vaci, se întorc la fel după câțiva ani, doar mai bogați. Acum însă putem trimite reprezentanți care vor acționa pentru slăbirea UE și NATO. Asta în condițiile în care suntem de fapt în război, iar acești aleși vor acționa în favoarea unei puteri străine și dușmane, care de peste 200 de ani vrea să ajungă la Bosfor. În fond, un act de trădare de țară care nu va fi pedepsit în numele democrației.

Există alegători captivi? Da, cei care s-au umilit acum aproape cinci ani înscriindu-se la Referendumul Proștilor, electoratul Leprelor Roșii. O parte a migrat, în numele unui înalt patriotism, către extremiști. Este vorba de un electorat disciplinat. Acestora li se adaugă flotanții (uneori un procent decisiv) sau boschetarii corupți cu mici avantaje. Ce parte a politicului poate face asta, vă las să ghiciți singuri.

Acum mă adresez alegătorilor indisciplinați, celor care consideră votul doar o opțiune. Înainte de a vă face alt program, mai gândiți-vă o dată dacă vreți cu adevărat să decidă alții pentru voi. Cui delegați votul – unui boschetar, unui conlocuitor, unui flotant?

Foto: facebook.com, wallpapere.wallpaperstock.net.

Lasă un comentariu