Cloaca

V-am mai povestit cum, prin 2000, mi-a căzut sub nas chestionarul în baza căruia acceptau înscrierile la școala din Băneasa, un fel de chestionar de cadre. Era pe tipicul celor pe care eram eu obligat să le completez pe vremuri. Sigur, interpretate la fel.

Scopul lui era selecția cadrelor, conservarea aceluiași tip de ADN. Ce reprezentau instituțiile de forță pe vremuri? Instituțiile de opresiune și atât. Chiar credeți că sistemul de selecție a cadrelor s-a schimbat, măcar după 2000?

Dar, după ’90, apăruse lozinca siguranță și încredere. O lozincă goală. Nu o putem numi nici măcar parșivă, fiindcă nimeni nu o lua în serios, nici măcar eroii din MI. Dacă îi spuneai lozinca asta unuia care ar fi trebuit să te ajute, zicea că îl jignești, ultraj.

Nu vreau să minimizez rolul miniștrilor acestei cloace. Ultimii doi, numiți de PNL, au o ștampilă babană pe frunte. Numai PNL nu scrie pe ea. Anterior, Vela, pe care nu-l bănuiesc de intenții ascunse, cu foarte mare greutate a reușit desecretizarea doar a câtorva documente legate de 10 august – marele secret de stat. De altfel, Vela a dispărut repede din peisaj. Cred că tot el a încercat destituirea unui șef al poliției, fără succes, fiind forțat să plece el (sper să nu încurc personajele, Despescu).

În lungul timpului, au fost o mulțime de istorii, toate soldate cu morți și foarte publice. De fiecare dată, a vuit presa fără vreun rezultat notabil. Ori nu s-au terminat cu pronunțarea unui verdict echitabil, ori nici n-au ajuns în tribunal (Arad).

Probabil, majoritatea dumneavoastră ați avut nevoie de serviciile poliției, așa că știți cum merg lucrurile. În ce mă privește, v-am scris niște relatări. Să ne mai mirăm de imaginea extrem de proastă a MI în fața publicului larg, a poporului? Zvonuri, povești de tot felul, cu șpăgi, cu droguri, cu beții și orgii. Nu le pot scrie aici fiindcă nu dețin vreo dovadă, dar despre droguri / poliție s-a vorbit zilele astea pe la Tv.

Revenind la aspectele politice, selecția aceea care nu cred că s-a schimbat între timp este cea care a generat cloaca. Este tipul de cadre dorit de înaintașii Teohari Georgescu (Burach Tescovici), Alexandru Drăghici. Este ceea ce bătrânul kaghebist a urmărit – continuitatea. Nimic nu s-a pierdut. Oare pe cine credeți că a sunat tac-su puștiului? E doar o coincidență faptul că avocata este cea a psd Constanța, sora lu’ …, oare ce mânărește familia inconștientului prin Bucale este legat de ce zonă politică? Curg lovelele pe acolo? Cum poate un notar să autentifice o tranzacție de milioane de euroi cu valiza? În mod normal, ar trebui să-și piardă dreptul de liberă practică.

Dar trăim într-o țară a mânăriilor, a banilor negri, guvernată de al treilea Bulibașă, urmașul celui dintâi, urmașii celor din ’50. Vedeți de ce avem gaura? Vedeți de ce urmează a fi acoperită de cei amărâți? Credeți că se va schimba ceva în MI, coloana vertebrală a sistemului corupt?

P.S. Funcționarii publici cu statut special au salariul de funcție, salariul gradului profesional deținut, gradații și, după caz, salariul de comandă, indemnizații, compensații, sporuri, prime, premii și din alte drepturi salariale (să nu mai spuneți nimănui). Veniturile lor sunt clasificate, nu trebuie să depună declarație de avere.

Foto: realitateamedia ro. Știu că am mai folosit-o, dar este atât de reprezentativă …

Lasă un comentariu