Fraude

Totul a început cu marea fraudă electorală din ’46. Au fost ultimele alegeri oarecum libere, fraudate masiv de oamenii stepei. Ce a urmat se știe, n-are rost să vă mai povestesc. Vă pot spune doar că, atunci când am votat prima oară sub ceașcă, ai mei nu mi-au spus absolut nimic, m-au considerat deplin pregătit moral-politic.

Iată că veniră primele alegeri zise libere din ’90. Am scris zise, fiindcă a fost un simulacru. Alegerile presupun o bună informare. Însă, la acea vreme, principalul mijloc de informare era unicul post Tv controlat de Lepre prin Lepre. V-am mai scris, erau ceva ziare serioase, boicotate de sistem prin împiedicarea tipăririi și a difuzării.

Așa că, nemernicul Ilici, Bulibașa Întâiul, ar fi câștigat oricum, fără nicio fraudă. Desigur, cu un procent necovârșitor. După cum, și Putin ar fi câștigat anul acesta, chiar și fără crime, fără fraude. Însă, pentru ei, pentru cei cu educație de stepă, nu există decât o cvasi-unanimitate.

V-ați întrebat cine alcătuia în ’90 fiecare comisie din centrele de votare? Aveam o prietenă care și-a întrerupt activitatea erotică în favoarea celei electorale câteva zile, era șefa unei secții🙃. Mi-a spus că mai fusese și în anii ’80. Situația s-a repetat și la următoarele alegeri. Doar când a ieșit Constantinescu nu a mai prestat activitatea electorală.

Ceea ce vreau să spun este că fraudarea alegerilor a fost sportul național încă de la prima participare a Leprelor Roșii la competiția electorală, cumva frauda a devenit naturală.

Nu știu cât de cinstit au câștigat Băluță, Negoiță, Piedone. Știu doar cum au procedat niște acoliți ai lor. Ceea ce mă deranjează este afirmația goală a actualului Bulibașă – nu știu să piardă. Sigur, tema a fost reluată și de restul tagmei. Oare? Păi, atunci de ce se mai fac alegeri? De ce doar se simulează transparența? De ce atâta grijă față de om manifestată pentru membrii comisiilor? Nu trebuie să avem o artimetică clară și simplă? De ce peeseedee își asigură mereu controlul votului, comisii, comitete, șefi? Și, ce dacă se renumără dacă există vreo suspiciune sau vreo eroare? Care este problema?

M-a mai deranjat afirmația Bulibașei cum că va face o majoritate pe Bucale. Adică, ce dacă a ieșit Nicușor, vom face tot cum vrem noi.

Fără să schimb subiectul, trec și la un aspect cultural. În Bucale a fost concertul Coldplay. Aceștia au adus și un manelist. În sfârșit, spectatorii au huiduit manelistul. Gelu Duminică, pe care îl stimez chiar dacă exagerează mereu în susținerea propriei etnii și criticarea intoleranței, a declarat ceva în genul „asta este România„.

Domnule Duminică, am văzut reacția artistului implicat. M-a șocat asemănarea cu actualul Bulibașă – gestică, grimase, expresie facială, vocabular, datul ochilor peste cap. Am crezut o clipă că este fii-su. Numai că, asemănarea și faptul că acesta este al treilea Bulibașă nu susțin exclamația dumneavoastră – nu putem fi considerați intoleranți.

P.S. Tocmai se împlinesc 34 de ani de la niște fapte de arme ale Leprei Ilici. La demonstrația de atunci a avut un rol foarte important Dumitru Dincă, un tip de etnie, care vorbea foarte bine, mai corect gramatical ca actualii aleși, extrem de mobilizator. Dumnezeu să-l odihnească.

Foto: facebook.com.

Lasă un comentariu