Perdea de fum

La începutul anilor ’90, la orice eveniment important, Televiziunea Română Liberă, singura pe vremea aia, nu putea transmite fiindcă era ceață. Atunci, evenimente importante erau manifestările împotriva puterii noi, dar vechi, care se regrupa, iar TvRL era nu numai singura, dar și unicul sistem de informare a maselor de la orașe și sate. Rămăsese sub șefiile Everac și Teodorescu principala cale de propagandă în slujba regrupării Leprelor lui Ilici pentru liniștea lor. Atunci existau și se vindeau ziare precum pâinea caldă, dar impactul Tv era mult mai mare. Ai lui Ilici blocau sistematic fabrica de hârtie Letea și distribuirea ziarelor în țară.

Liniștea acoperit și justiția, cea care ar fi putut avea un rol determinant atunci în primenirea societății.

Zilele astea, pe toate canalele de comunicare, suntem intoxicați cu scandalul colcăielii SRI. Va fi o mare victorie, așa este prezentat scandalul. Vom lua vila lui Coldea din Monaco și o vom da poporului, sună mesajul subliminal. Fata lui Horia, fosta doamnă evz, ziarul de sufragerie, filo-rusă, juisează înfigând microfonul în gura lui Coldea pe scările DNA.

Este doar un circ mediatic, o perdea de fum. Sub ea se ascund o grămadă de abdicări ale aceleiași justiții, tot din aceste zile, începând cu Varanul Felix & acoliții și sfârșind cu gunoiul acela mărunt din MI care a lovit două fetițe pe trecere de pietoni în sectorul 1, omorând decât una, circulând ilegal cu autoutilitara poliției și uitându-se pe Facebook în timp ce era plătit de popor. Plictisitor de multe cazuri scăpate de justiția română doar în câteva zile.

Revenind, eu cred că marele scandal se va sparge ca un balon de săpun, că nimeni nu va păți nimic cu adevărat, eroul va trece în plan secund și va beneficia de odihnă la Monaco, bucurându-se de speciala binemeritată pentru mărețele fapte de arme, specială pe care noi i-o plătim recunoscători.

Astea toate, din cauză că în ’90 am avut parte de linișteNoi am votat liniștea de care au avut parte eiNoi, cei fără ADN de Lepră, am votat liniștea lor. Și tot votăm liniștea, în prostia noastră.

Foto: facebook.com.

Lasă un comentariu