Teoria porcului

Nu vă speriați, nu voi discuta CV-urile din parlament, guvern și alte sinecuri. Este doar filozofia porcului bătăturii. Totul este un circ ieftin – fără porci (ah, ce bine-ar fi🙂), fără numerar. Apoi, chiar Bulibașa care le-a interzis, vine pe un cal alb (sau pe un porc?) și ne eliberează de restricții. Uraaa!

O dau pe Fii-rea afară, îi bagă la bulău pe Godei. Însă clanul Voluntari cotizează prea mult ca să fie ignorat. Așa că, Fii-rea iar e din nou de-a dreapta Bulibașei, Godeii stau acasă. Doar nu v-ați închipuit că se va întâmpla ceva serios, sunt foști milițieni.

Deficitul crește, salariile la fel, angajări – trai pe vătrai. Nimic despre PNRR, despre ăia 75 miliarde de euroi. Lor să le fie bine. Cât egoism!

Și inconștiența asta se desfășoară pe fondul unui pericol extern în creștere, cu o Ucraină care nu obține succesuri decisive, o Moldovă în care filorușii își fac de cap, cu Ungaria, Austria, Slovacia, Croația jucând cazacioc, cu situația încurcată din Israel. Dar noi avem un mare succes diplomatic pentru că am scos niște palestinieni din Gaza și îi aducem acasă.

În timpul ăsta, principalul partid al opoziției democratice își dă singur la gioale. Facem o mare dezbatere pentru o făcătură a lui dracnea. Lasconi (se spune că ar fi redus semnificativ salariații primăriei) se retrage, fotogenica Cosette care părea a vorbi coerent ne arată că este doar fotogenică. În toată furtuna asta într-un pahar cu apă, un udemerist declară sincer că el nu este căsătorit, că are doi copii, este foarte fericit și să ghicim noi ce a făcut la referendumul privind ochelariștii. Păi să nu admiri ungurii?

În paralel, fără să facă nimic, opoziția nedemocratică, filorusă crește, adunând proști fiindcă i-au rămas și ei destui. Avem un singur câștig – acum știm sigur că Tudose nu e singur. Și Gică lucrează doar cu numerar. Câți or mai fi prin guvern și parlament? V-am mai scris că treaba asta înseamnă că ai ceva de ascuns. Între timp am aflat și eu că mai înseamnă și să fii șmecher (vă povestesc altă dată de ce).

Și-acu’, chiar sunt într-o mare dilemă – tai porcul sau nu-l tai?

Foto: inpolitics.ro.

Lasă un comentariu