Fraude

Totul a început cu marea fraudă electorală din ’46. Au fost ultimele alegeri oarecum libere, fraudate masiv de oamenii stepei. Ce a urmat se știe, n-are rost să vă mai povestesc. Vă pot spune doar că, atunci când am votat prima oară sub ceașcă, ai mei nu mi-au spus absolut nimic, m-au considerat deplin pregătit moral-politic.

Iată că veniră primele alegeri zise libere din ’90. Am scris zise, fiindcă a fost un simulacru. Alegerile presupun o bună informare. Însă, la acea vreme, principalul mijloc de informare era unicul post Tv controlat de Lepre prin Lepre. V-am mai scris, erau ceva ziare serioase, boicotate de sistem prin împiedicarea tipăririi și a difuzării.

Așa că, nemernicul Ilici, Bulibașa Întâiul, ar fi câștigat oricum, fără nicio fraudă. Desigur, cu un procent necovârșitor. După cum, și Putin ar fi câștigat anul acesta, chiar și fără crime, fără fraude. Însă, pentru ei, pentru cei cu educație de stepă, nu există decât o cvasi-unanimitate.

V-ați întrebat cine alcătuia în ’90 fiecare comisie din centrele de votare? Aveam o prietenă care și-a întrerupt activitatea erotică în favoarea celei electorale câteva zile, era șefa unei secții🙃. Mi-a spus că mai fusese și în anii ’80. Situația s-a repetat și la următoarele alegeri. Doar când a ieșit Constantinescu nu a mai prestat activitatea electorală.

Ceea ce vreau să spun este că fraudarea alegerilor a fost sportul național încă de la prima participare a Leprelor Roșii la competiția electorală, cumva frauda a devenit naturală.

Nu știu cât de cinstit au câștigat Băluță, Negoiță, Piedone. Știu doar cum au procedat niște acoliți ai lor. Ceea ce mă deranjează este afirmația goală a actualului Bulibașă – nu știu să piardă. Sigur, tema a fost reluată și de restul tagmei. Oare? Păi, atunci de ce se mai fac alegeri? De ce doar se simulează transparența? De ce atâta grijă față de om manifestată pentru membrii comisiilor? Nu trebuie să avem o artimetică clară și simplă? De ce peeseedee își asigură mereu controlul votului, comisii, comitete, șefi? Și, ce dacă se renumără dacă există vreo suspiciune sau vreo eroare? Care este problema?

M-a mai deranjat afirmația Bulibașei cum că va face o majoritate pe Bucale. Adică, ce dacă a ieșit Nicușor, vom face tot cum vrem noi.

Fără să schimb subiectul, trec și la un aspect cultural. În Bucale a fost concertul Coldplay. Aceștia au adus și un manelist. În sfârșit, spectatorii au huiduit manelistul. Gelu Duminică, pe care îl stimez chiar dacă exagerează mereu în susținerea propriei etnii și criticarea intoleranței, a declarat ceva în genul „asta este România„.

Domnule Duminică, am văzut reacția artistului implicat. M-a șocat asemănarea cu actualul Bulibașă – gestică, grimase, expresie facială, vocabular, datul ochilor peste cap. Am crezut o clipă că este fii-su. Numai că, asemănarea și faptul că acesta este al treilea Bulibașă nu susțin exclamația dumneavoastră – nu putem fi considerați intoleranți.

P.S. Tocmai se împlinesc 34 de ani de la niște fapte de arme ale Leprei Ilici. La demonstrația de atunci a avut un rol foarte important Dumitru Dincă, un tip de etnie, care vorbea foarte bine, mai corect gramatical ca actualii aleși, extrem de mobilizator. Dumnezeu să-l odihnească.

Foto: facebook.com.

42 de comentarii la „Fraude

  1. Cu ocazia implinirii a 34 de ani de la savarsirea de infractiuni contra umanitatii, fapte deosebit de grave, ii dorim cetateanului Iliescu Ion cat mai multi ani cu executare si si sa-i fie consemnat locul meritat in istorie, alaturi de alti criminali de inspiratie sovietica. Banuiesc ca judecata va fi taraganata pana la sfarsitul vietii deoarece in final nu s-a mai opus vehement ca romanii sa mearga spre civilizatie, Romania aderand la NATO si UE dupa ultimul sau mandat. Ultimul act al nedemnului presedinte a fost sa-si gratieze unul dintre complicii la crime.

    PS:

    Poate se gasesc inimi caritabile sa-i cante in fata casei imnul care ne unea pe toti in Piata:

    Mai bine haimana
    Decât trădător
    Mai bine huligan
    Decât dictator
    Mai bine golan
    Decât activist
    Mai bine mort
    Decât comunist.

    Apreciat de 2 persoane

    • Și-a grațiat mai mulți „colaboratori”. A dat Steaua României la o mulțime de acoliți. Doar câtorva le-a luat-o hulpavul KWI fiindcă fuseseră la mititica. Unul dintre aceștia este Adrian Severin, prezent cu Șoșo la recepția de la ambasada Rusiei. Am apucat să-l recunosc. Patrioții noștri de stepă.

      Apreciază

      • Steaua Romaniei este o decoratie regala.

        Stelele acordate de presedinti sunt niste tinichele fara valoare.

        Nu o spun eu ci colectionarii care cunosc preturile de pe piata.

        Adrian Severin (botosul) si Sosoaca pot fi acuzati de tradare conform legii.(au depus un juramant de loialitate Romaniei si primesc bani frumosi pentru a-si respecta cuvantul).

        Apreciat de 1 persoană

  2. Nu știu restul, dar cel de la 4 a cîștigat cinstit, din păcate… Ca și acum 4 ani, cînd am fost șocată. La ce urlete erau pe fb împotriva lui, credeam că va fi strivit totalmente. Și i-au ieșit voturile cu o diferență atît de mare, încît imposibil să crezi altceva. Atunci a fost încă o dată cînd am priceput că fb-ul nu dă, așa cum se crede sau le place să creadă, tonul societății și că viața reală se desfășoară după cu totul altele… Iar acum, ducîndu-mă să votez împotriva lui, deși habar n-aveam cine-s ceilalți, mi-am adus aminte de sentimentul de atunci și am știut că va ieși nemernicul din nou. Ceea ce a și făcut, cu o diferență la fel de zdrobitoare.

    Apreciat de 1 persoană

    • 🙂D-le Arcă, tocmai ăsta este avantajul tematicii blog-ului. Politica are permanent subiecte fierbinți😀 – la fel cu damele.
      Ferească Dumnezeu de mai rău. Nimeni nu s-ar putea ascunde nicăieri.
      Poza de frontispiciu nu este geto- …, este din Norvegia. V-ați plimbat nițel p-acolo?

      Apreciază

      • Politica are permanent subiecte fierbinți ??? Wow! adică, LOL. Ce nostim sunteti… cu aceleasi si aceleasi supe seci reîncalzite pe plită… la blog, si ce vă mai place să vă driblati singur în careu. Culmea este că vă si faultati si apoi cereti penalty… Iar arbitrul (d-l Florin arbitrul), vi-l acorda… spre deliciul publicului… 😉 Azi incepe campionatul european de fotbal. O să urmariti meciurile? Sau rămâneti fierbinte… la politică si dame (Aur, Eco, Isa…)?

        Apreciază

        • Cred ca aveti impresia ca nationala Romaniei e cumva a PSD-ul sau cam asa ceva… 🙂

          Da d-le Florine, stiu. Sportul nu va intereseaza. Tenisul va repugna. Fotbalul va lasa rece. Arta nu va intereseaza. La poezie aveti alergie. Filmele sunt pentru prosti. Din stiinta v-ati retras la vatra. Ati ramas exclusiv pe politica (si, de ochii lumii pe „dame”, bagate in CV pe lista hobby-urilor)… Contaminat iremediabil, incurabil. Trist. Foarte trist.

          Apreciat de 1 persoană

        • Poate, dacă locuiești în zonă, în anumite condiții, poți avea ocazia de a vedea aurore și în timpul verii. Anul ăsta s-ar fi văzut și în România acum vreo lună. Dar cine vine de departe are ocazia doar iarna. Eu am fost la solstițiul de vară. Am făcut cam 11.000 km atunci.
          Fiordurile? Sigur că sunt frumoase. Cele norvegiene sunt largi, cu pante line fiindcă sunt bătrâne. În Alaska, poate și în Siberia🙂, relieful este ceva mai nou, dar tot vechi. În NZ sunt cele mai proaspete fiorduri, sunt diferite.

          Apreciat de 1 persoană

        • Din comentariile pe care vi le smulg sub tortură (unde vă coportati ca partizanii sovietici la interogatoriu) se vede c-ati avea si lucruri interesante, captivante, plăcute, despre care să povestiti… dacă n-ati fi iremediabil captiv în pritocirea aceluiasi balast anost despre bulibase si politichie de cartier… într-un efort existential fără absolut niciun alt rost decât acela de a vă umple timpul cu care se pare că nu mai prea aveti ce (alta) face. Plictiseală mare, monser. Nu ca pe vremea lui Laplace et Fourier. 😦

          Apreciat de 1 persoană

        • Într-o frază cam banală, ruptă-n propoziții seci, nu te-ai hotărât să pleci? Știu, există ”camarila” oamenilor ce le place meschinăria și amorțeala, în fraze fără sens, să ne pierdem mințile, în aceste timpuri ce dau posibilitatea să-arunci cu ”piatra”-n cine nimerești… Dar, domnule Arcă, uneori totul are-o limită, nu crezi?? Un singur ”dans” c-un gând rebel, ce era de spus, a fost suficient să vă pun ștampila de om cu ”zumzet” șters.

          Apreciază

        • Ole! Florine, eee, vi s-a-ntors proza-n peisaj, împănată în metafore de telenovelă apaca. Gânduri tembele dansând sălbatic a opta scrisoare de adio, si-o Aurelie dilie care se recunoaste spașit a fi (vai) om cu „zumzet” șters, cu glasul slab, cu privirea tulbure, rămasă cu ștampila în mână, de la vot… Si Firea gândului tembel oftăăăă… însă foarte putin. D-le Florine dacă d-voastra ati confundat la repezeală Aureliile Boreale cu aurorele omonime, iată că v-au sosit întariri de la fiinte si mai mofluze, si mai confuze: Aurelia Boring se crede boreală, literară, penală, fatală, abureală… V-am re/adus-o, v-o re-dau. Aveti grija de dânsa, să nu se scufunde iarăsi în cochilie ca-n chilie, unde n-o viziteaza decât stihiile si sticriile pustniciei. Dacă v-o aduc înapoi si pe Olga Piedonevna suntem iarasi prieteni? Sau trebuie să împing înapoi si bolovanul de la malul mării, ca să puteti considera că v-ati re-făcut armada trepădusilor si chibitilor blogali? 🙂

          Apreciat de 1 persoană

        • Tanti Aurelie văd că matale ai fobia asta cu vorbitul telenovelistic. Si acasă tot asa te manifești? Sau te pomenești că în public încerci cumva să fii hâtră si șugubeață? Matale poti încerca… dacă simți ca asta-ti ostoieste aleanul, frustrarea si tristețile iremediabile. Măcar esti nostimă, nu ca altele. Nu dăm nume. 🙂

          Apreciază

        • Domnule Arcă, dv. aveți stofă de politician, de ce-ați plecat din țară? Ne lipsesc oameni ca dv. Cum s-ar liniști atmosfera, după alegeri, sunteți în stare s-o mențineți învolburată în permanență, o calitate ff rară.

          Apreciază

  3. Evenimentele de acum 34 de ani m-au „prins” în Miercurea Ciuc. A fost groaznic.
    Te întreb: cântărețul acela este din aceeași oală cu Duminică?! L-am ascultat pe vremuri pe Gelu și nu mi-a plăcut, dar, trebuie să recunoaștem, este sau era corectă poziția lui. Și eu sunt vehementă când trebuie să „apăr” ceva românesc.
    Nu am fost la vot, ți-am spus că nu merg! Fraude la vot au fost, sunt și vor fi întotdeauna peste tot în lume.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Ce se întamplă cu Olga și cu Aurelia? Le-ați pus pe liber (după alegeri)? Sau stau ele pe tușă din proprie inițiativă? Rușinate de rezultatele electorale, aka victoria lui Nicușor Dan versus Piedone/Firea? Ori nu le place concurența neloială, prefeând să nu intre în hotă pe tura celorlalte două dame florentine? 🙂

    Apreciază

  5. Ați văzut că a ieșit Nicușor Dan. Am spus eu că o să iasă că-i om cinstit și e cel mai bun la matematică. Acum mai are un hop de trecut să iasă și Geoană că și el e bun la ceva și suntem pe cai mari. Hai România! Începe meciul Romania-Ucraina

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu