Gura păcătosului …

adevăr grăiește, de fapt un P.S. la Semidocți.

M-am tot chinuit pe mai multe pagini să arăt cum ierarhiile societății românești au fost răsturnate de epoca roșie sau neagră, cum vreți s-o numiți – Societatea românească, Consecințe, cum oameni a căror singură “calitate” era lichelismul sau mai rău au ajuns în poziții cheie la care nici ei, nici înaintașii lor n-ar fi visat. Așa s-au putut și se pot bucura de o viață îndestulată satisfăcându-și în același timp diverse porniri mizere. Tot aparatul, tot sistemul era cu oameni din această categorie. Conștient sau nu, aceștia apărau sistemul care i-a creat, apărându-se pe sine. Răsturnarea ierarhiilor societății pe criterii non-valorice timp de aproape 50 ani determină și azi lipsa unei dorințe reale de schimbare, lipsa unei condamnări clare a trecutului. Ierarhiile de care vorbesc ar trebui să facă un pas înapoi, ori asta ar fi contra firii.

Dar iată cum, o membră importantă a guvernului, Olguța Vasilescu spune lucrurilor pe nume referindu-se desigur la guvernul anterior:

“doar niște neica-nimeni, o adunătură de hoți și de proști care într-o țară normală ar fi reprezentat drojdia societății. Și când spun asta nu exagerez deloc, pentru că eu știu ce vorbesc!

I-au mințit pe români non-stop în cele 6 luni cât au fost la guvernare, au încercat să legalizeze hoția, să desființeze pușcăriile și să își umple buzunarele cat mai repede.

Mulți dintre ei aveau mari dificultăți în a se exprima corect și coerent în limba română, dar își dădeau aere de poligloți pe la reuniunile internaționale.

Nu îi ducea capul să facă nimic din proprie inițiativă, toți erau manevrați de la spate de fel de fel de grupuri de interese. Însuși Grindeanu era manipulat de un infractor dovedit, condamnat de justiție.

Pentru toate aceste motive vă cer azi să fiți uniți în jurul domnului Dragnea, pentru a demite acest guvern-marionetă și a-l înlocui cu un altul.”

Sunt sigur că Olguța “știa ce vorbește” înfierând cu mânie proletară guvernul din care și ea făcea parte. Diferențele dintre cele două guverne sunt zero, dar s-a schimbat “guvernul marionetă”. Câtă autocritică! Și cu câtă duioșie mângâie mustața șefului la final.

Cât de simplu a putut explica Olguța ceea ce eu nu știu dacă am izbutit. Gura păcătosului adevăr grăiește.

Lasă un comentariu