Ce îngroapă pisica

Gunoiul ascuns sub preș, batista pe țambal, perdele de fum care apar mereu, periodic, pentru distragerea atenției de la temele importante și îngrijorările legitime ale nației.

pisica0

Acum când ne preocupă luptele interne din PSD, care, indiferent cu cine ținem, ne vor influența tuturor soarta, când justiția este la un pas de a fi utilă doar infractorilor, când guvernul de păpuși gonflabile ia decizii de politică externă încălcând constituția, când suntem în situația de a juca un rol important în UE dar vom fi reprezentați de aceleași păpuși penibile mânuite de același păpușar nefrecventabil, apărură două știri bombă. O valiză (nu doar o scrisoare) cu scrisori pierdute și un nefericit care și-a omorât copilul înainte de a se sinucide.

Valiza este cu adevărat importantă dacă documentele găsite vor duce la un caz serios în instanță, care să scoată cu celeritate măcar un pic de adevăr necontestabil la lumină, cu toate consecințele legale. Cred că este un drum lung și nu prea am motive să cred în finalitatea lui.

În ce-l privește pe criminalul nenorocit care s-a sinucis, cazul în sine poate fi important doar dacă va duce la o politică serioasă de cadre în rândul purtătorilor de armă care se ocupă de liniștea noastră. Ar trebui coroborat cu alte cazuri similare, destul de multe, nu totdeauna soldate cu crime. Ar trebui trasă concluzia că testele psihologice obligatorii sunt doar o farsă preparată de niște farsori. Că în loc de separarea neghinei de grâu, selecționează pungași și scelerați puși să slujească puterea, nu să reprezinte siguranță și încredere.

Și aici sunt pesimist. Peștele de la cap se … Păi dacă șefii au fost selecționați pe criterii fundamental greșite, în scopul slujirii unei clici politice (Cu sula-n coaste, ADN-ul, Psihopații), cum ar putea ei decide propria lor eliminare? Așa este construit sistemul de la ultima cărămidă la creasta acoperișului. Nu prea ne stă în fire să tăiem în carne vie. N-am făcut-o în ’90, nu cred c-o vom face acum. Mai degrabă aș paria că, după ceva ocolișuri și amânări, col. Paraschiv va ajunge general. La urma urmei, mai există ceva exemple notorii avansate de Băse.

Lasă un comentariu