Praf în ochi

Ca să nu ziceți că sunt selectiv cu sursele, iată citez și de la A3 „Va mai dau 100 de lei…”. Nostalgicii pot găsi și fragmente din cuvântarea lu’ tov ceașcă la adunarea populației din Capitală în Piața Palatului Republicii, 21 decembrie 1989 gen „Cu toții să acționăm în slujba poporului, a independenței, a socialismului!„. De altfel, cuvântarea a fost plină de promisiuni de realizări cu salarii mărite. „facem totul pentru a asigura ridicarea continuă a nivelului de trai, material și spiritual al poporului, potrivit hotărârilor Congresului partidului.” M-a tentat să redau textul cu stâlcelile de pronunție specifice cizmarului.

Ei, ce ziceți? Nu vi se pare că ați mai auzit recent? Chiar dacă cu alte stâlceli … Dar, în fond avem conducătorii pe care ni-i merităm, oameni din popor, cu stâlcelile poporului, ahtiați după putere, dar veniți de nicărí.

dancila-minunata-777x437

Pentru un candidat al cărui scop este doar turul II, i-am făcut prea multă campanie electorală.

Foto jienii.ro

88 de comentarii la „Praf în ochi

  1. Iarasi Cruella de Vil , daca ar fi avut si dalmatienii in jur ar fi fost si mai fermecatoare si chiar mai credibila ca de 100 de lei cei de colea. Pacat ca unii din greselile trecutului nu au invatat nimic!

    Apreciază

  2. Bună seara, Florine! 🙂
    Iar ai folosit această poză? Nu se potrivește cu ideea postării… 😉

    Alegerile vin și trec
    în mii și mii de culori schimbătoare
    însoțite cam mereu de-un cântec de cuci
    cu aripile murdare
    îmbrăcând țara în veșminte colorate,
    spumoase și agitate…
    Noi cei mulți și nevinovați
    privim la ei nedumeriți, uimiți, chiar indiferenți
    când își scot săbiile din teacă
    tăind cu foc din adversarul lor politic
    felii de viață românească,
    întâi vezi și auzi una, apoi alta,
    de-ți vine să-i bagi pe toți
    în tunele lungi să caute renumita luminiță
    pe care o așteptăm de mult
    dar nu apare… 😉

    Și uite așa, în campanie, din basme
    au început să crească
    polen de hărnicie românească! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Uneori sunt mai leneș. Oricum, nu te poate supăra – este una photoshop-ată, i-a mai luat din riduri.
      Mulțumesc pentru poezie. „Noi cei mulți și nevinovați
      privim la ei nedumeriți, uimiți, chiar indiferenți”.
      Așa este, suntem mulți. Nu toți sunt nevinovați. Ba chiar, cei mai vinovați o duc bine de tot. Nu trebuie să fim indiferenți. Indiferența poate și ucide.

      Apreciat de 1 persoană

      • Apropo de indiferență, crezi că dacă am vrea să schimbăm ceva, am reușii? Eu nu cred! Totul este regizat atât de bine de cei care ne conduc din exterior, încât orice am întreprinde, tot ei vor câștiga! Dar… mi-aș dori ca fiecare președinte ales să poată candida doar o dată, îi ajung cei cinci ani să ne păcălească! 🙂

        Apreciat de 1 persoană

        • Las-o cu Soros.
          Răul cel mai mare făcut de comuniști și perpetuat de ăștia a fost răsturnarea ierarhiilor firești ale societății bazate pe valoare, distrugerea valorilor (moarte intelectualilor, am comentat și eu pe o pagină o înregistrare cu un scelerat). Restabilirea ierarhiilor firești este foarte grea. Toți cei vizați a fi schimbați se vor agăța de scaune si sunt mulți de tot – estimez la 80% din salariații de orice fel ai statului.
          Asta este schimbarea care ar trebui făcută, dar este extrem de dificilă. Trebuie schimbate inclusiv mentalități. Pe la Tv tot felul de nulități sunt exemple de urmat. În politică vezi un idiot (de fapt trei) cum modifică legi. O lume de impostori e greu de schimbat. Ai văzut filmarea de la Colectiv – este un exemplu – a fost doar o cârciumă care a luat foc. Ce s-ar întâmpla la un adevărat dezastru? Oameni numiți politic, pe pile, pe șpăgi, cu salarii babane, pensii speciale – doar șmecherași.
          Cum schimbi masa de impostori?
          Toți sunt conștienți de limitele, impostura candidatei pe care o susții. Mi-ai trimis un mic cv unde trei sau patru poziții erau, de fapt, una singură, o scoală de politruci la care probabil n-a fost nici o oră. Toți oamenii percep asta, diferența o fac interesele. Crezi că o asemenea persoană ar elimina imposturile când ea însăși este un exemplu? Ai văzut de ce fel de persoane s-a înconjurat? Din fericire sunt totuși putini cei care au interese în acestă direcție. Am o pagină pentru marți noapte.

          Apreciat de 2 persoane

        • Nici nu m-am gândit la Soros, pentru mine nici nu există! Eu mă refer la marile puteri Europene, la interesele lor, care nu permit ca o țară ca a noastră, care a avut doar conducători care au îngenuncheat la fiecare semn fără să gândească că această metodă nu poate ajuta România să prospere, din contră o ține-n loc sau o dărâmă. Atâta timp cât ne vom comporta așa, nu vom reușii să ne dezvoltăm cum se cuvinte, mai ales că suntem o țară foarte bogată, mult mai mult decât țările bine dezvoltate din jurul nostru! Aceasta e cauza adevărată! Până nu vom avea un președinte și un prim-ministru care să colaboreze, să fie pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește poporul acestei țări și să fie cu picioarele pe pământ românesc de care să-i pese, nu vom prospera! Nu mă duce la Colectiv sau în alte părți, sunt accidente ca oricare altele din lume, nu puține, ci foarte multe, dar acele țări își asumă responsabilitatea și încearcă să remedieze greșelile făcute. Plus că, să fiu sinceră nu aș fi intrat în acel local chiar dacă mi s-ar fi propus orice beneficiu. Ceea ce ni se întâmplă în viața noastră, deciziile luate, trăirile și aspirațiile, ne aparțin! Nimeni nu are voie să ne conducă, doar noi știm ce suntem cu adevărat! 😉
          Așa că: Hai Viorico, trântește tot ce te înconjoară, nu a afirmat Președintele-Rezolvat că e în război, război să fie! 🙂 ))

          Apreciază

        • Aurelia, noi suntem între est și vest. Mai mult de 40 de ani am fost SCLAVII Rusiei. Rușii nu cumpărau nimic, luau – DAVAI era termenul. Tu habar n-ai. Noi am fost a treia forță pe ambele fronturi în războiul mondial. Atât ca putere militară implicată, ca efort, cât și ca număr de victime.
          După ce pe șervețelul de la Ialta s-a trasat linia, am plătit mulți ani despăgubiri de război în ciuda contribuției militare. Numai că forma de luat n-au fost „despăgubirile” oficiale, au fost niște întreprinderi „mixte” (nu-mi aduc acum aminte denumirea lor exactă) în care rușii luau tot. Doar un exemplu sunt minele de uraniu din Apuseni (zona Beiuș) și Făgăraș (Victoria). Ai auzit ceva cu Krivoirog, marea „afacere” de pe vremea lui ceașcă, au restituit ceva? La fel ca și Tezaurul.
          „Poporul acestei țări” cum te exprimi tu patriotic, este în această stare datorită influentei rusești, datorită comunismului, fiindcă, ai dreptate, suntem o țară bogată și în resurse și în oameni. Estul, comunismul a generat decalajul economic între noi și vest, decalajul de prosperitate – scula au fost IMPOSTORII.
          Aurelia, nu pica în plasa nemernicilor care spun că ăia au primit ce meritau, vă că emiți o grămadă de cugetări „binecuvântate”. Dacă crezi, cu adevărat, ai grijă ce este în străfundul mintii tale. Erau doar niște tineri care petreceau așa cum credeau ei, REBEL Tu nu-i mai înțelegi și asta nu e bine. Sunt mai în vârstă decât tine, dar îi înțeleg, dacă nu înțeleg, accept.
          Mulți, nu trebuiau să moară, probabil, cu niște salvatori competenți, fără infecțiile din spitalele noastre (am fost eu internat la arși), ar fi scăpat cu viață. Dar, au avut de-a face cu IMPOSTORI. Oamenii ăia sunt plătiți să facă față dezastrelor. Diferența intre noi și vest este tocmai procentul impostorilor – ei există peste tot, dar la noi e mare, foarte mare.
          Știu că mi-ai spus că „după ’90, ăia n-au vrut să stea liniștiți, să accepte situația”, au vrut să schimbe și de asta s-a ajuns în situația prezentă. Asta au vrut să schimbe – IMPOSTORII. Deocamdată, n-au reușit, dar asta nu poate dura.
          psd n-a vrut „o lungime de undă” cum zici. Ai uitat – „fiindcă putem”.
          Noi nu putem exista ca nație decât într-o relație – ori est, ori vest.
          Nu uita că prima denumire a RSS Moldovenească creată de Stalin în Transnistria a fost ceva cu Român/Românesc. Rusia si-a manifestat de trei ori până acum intenția de a ne ocupa, „fiindcă pot”, fiindcă ne consideră ai lor „de drept”. Ei nu uită niciodată, ca și mine.
          Veo chiar nu contează, asta e realitatea. Dar TU, gândește-te înainte de a-i da votul la copii și la nepoți. Vrei ca și ei să fie o părticică a unui sistem bolnav, vrei să plece, vrei să stea aici și să-și aibă un loc meritat în societate sau să aibă un loc nefiresc/politic? Vrei să fie permanent datori unui sistem bolnav, ca tine? Nu ești o proastă de-i pupă mâna Vasilicăi, ești chiar deosebită. Gândește-te singură, de mai multe ori!

          Apreciat de 1 persoană

        • Florine, te rog nu mai aminti de ruși, ei colaborează foarte bine cu cele mai puternice țări din Europa, cum ar fi Germania și nimeni nu arată cu degetul spre colaborarea lor, iar noi trebuie să fim amenințați mereu cu ce a fost în trecut?? Să fim serioși! Nu e un exemplu în acest moment! Din câte știu nu prim-ministrul a schimbat avionul în Rusia îndreptându-se spre America… Lasă trecutul în trecut, nu mai e de mult o sperietoare de ciori! În ceea ce privește Colectiv, îmi pare rău de tinerii care și-au pierdut viața din cauza unor incompetenți care au ținut o astfel de activitate într-un local neadecvat! Au plătit ceva, au fost pedepsiți?? Dar spre rușinea noastră folosim o astfel de tragedie în politică! De ce? Nu avem alte motive să ne atacăm adversarii? Eu nu vreau să iau nimic, nu vreau nimic doar dreptatea și corectitudinea, nu suport denaturarea adevărului folosit drept manipularea maselor considerându-le slab informate! Așa că, lasă Rușii, lasă Colectivul și îndreaptă-ți privirea la ce bâlbe fac cei care ne conduc, nu doar cei de la PSD, la toți! Pentru că toți sunt la fel, una spun i alta fac! Acum să-ți spun sincer mie îmi place o altă femeie ce candidează la alegeri! Dar, nu prea are șanse să între în turul doi, din păcate! 😉
          Noapte bună! Mai este și mâine o zi! 🙂

          Apreciază

        • Este adevărat. Și nu de ieri, de azi – revoluția bolșevică a fost finanțată de Germania. Lenin și-a trădat în fond patria în vreme de război.
          Dar noi nu suntem Germania fiindcă nu resursele contează, ci puterea de a le folosi, putere pe care, prin grija rușilor nu o avem, ei au determinat decalajul economic. De aceea e important să avem grijă a ne feri de influența lor nefastă. De asta, și fiindcă sunt dușmanii noștri de peste 200 de ani.
          Și aici ai dreptate – localul nu era adecvat. Dar s-a putut întâmpla așa ceva acolo din cauză că autoritățile de control și aprobare (sunt o mulțime de bugetari incompetenți) au permis asta. Dar partea cu reducerea numărului de morți revine direct autorităților. Veo n-are legătură cu asta. Doar că Vasilica este produsul bolnav al aceluiași sistem bolnav/fals, de impostori care a permis și contribuit la numărul de victime.
          Nu poți să înțelegi că Veo nu există în aceste alegeri. Chiar nu există. Nimeni nu se luptă pentru ea. Problema este supraviețuirea psd. Dar nici la asta nu se gandesc psd. Le e gândul doar la șleahtă, la fotoliile generatoare de lovele. Fiindcă, personajele respective n-au nimic de-a face cu SD, la fel cum comuniștii n-aveau nimic de-a face cu comunismul sau socialismul. Dacă vrei, dă-mi tu un nume de psd care este într-adevăr SD și spune-mi de ce (evită lozinci).
          Eu nu sunt de părere să dispară psd. Trebuie să existe o stângă pentru contrabalansarea dreptei, dar nu o gașcă. La fel cum, dacă există UDMR, trebuie să existe și un partid naționalist român.
          Cât privește bâlbele, auzii că o facu iar lată Veo. Dar lasă asta. Îți mai aduci aminte cu ce zâmbet penibil, jenant își însoțea engleza de Oltenița, Ilici, semn că chiar și lui îi era jenă? Ne întoarcem acolo? I-am citit și eu cv-ul (după ce mi-ai trimis tu penibilitățile alea). Declară că știe engleză și franceză. Eu cred că minte sau s-a auto-convins că ar fi așa. Tu crezi că e adevărat?
          Când vezi președintele tău că nu știe să vorbească nu îți este rușine? Mie mi-a fost și cu Băse cu freza lui și cu comportamentul stângaci de la început – pe urmă și-a mai dat drumul. De ce trebuie să mă rușinez mereu? De ce nu putem trimite acolo un om care să poată discuta de la egal la egal, care să înțeleagă nuanțele din spusele interlocutorilor, să nu se spună l-au trimis pe prostul ăsta sau pe proasta asta. Fiindcă, oricum am întoarce-o noi, ceilalți simt și ei tot ce simțim și vedem noi, lucrurile astea nu se pot ascunde ca gunoiul sub preș. Cum zicea Veo, se răsfrâng asupra țării.
          Apropo, ți-a plăcut discursul lui Donald Tusk de la Ateneu? Cam asta îmi doresc pentru noi. Johannis nu este la înălțimea polonezului. Din păcate, nu există unul mai bun care a ieșit în față.

          Apreciat de 2 persoane

        • Bună dimineața, Florine! 🙂
          Cum te învârți în jurul cozii?! …
          Mi-ar place un președinte ca Ramona Ioana Bruynssels sau Mircea Diaconu! Dar românii nu-i pot considera Oamenii de care are nevoie România ca președinte, din păcate! Nu-mi poți spune că cei doi nu știu a vorbi… 😉 Președintele-rezolvat abia vorbește și când citește, să vorbească cursiv nu poate din cauza că își aranjează ținuta de cele mai multe ori iar când n-o face, de îngânfat ce e! 🙂 Nu mă face să intru în altele… 😉
          Să ai dimineața liniștită și ziua frumoasă! Lasă-i pe candidați să-și facă treaba și votează cu cine dorești fără a mai manipula pe alții să voteze cum dorești! 😉
          Ps. Nu există PNL, ci PDL, peneliști au murit, iar cele două partide sunt pline de comuniști care au uitat că au fost! Iar președintele-rezolvat al tău, bănuiesc că știi din ce grupare a făcut parte, de fapt nici nu trebuie să mai scriu, se vede prin comportamentul său autoritar! 😉

          Apreciază

        • Îl cunoști pe Diaconu? Eu îl știu personal de pe vremea lui ceașcă. N-am vrut să scriu despre el tocmai pentru a nu mă apuca să povestesc.
          Ceea ce este important pentru tine este psd. Doar că e pe tobogan. Cum ai zis nu o sv ajungi să-i vezi „la locul lor” pe ăia care n-au vrut să stea acolo în ’89.

          Apreciat de 1 persoană

        • Aurelia, oricât ai cauta alții, sunt sigur că vei vota analfabeta – este cea mai apropiată de idealurile revenirii cu vreo 40 de ani în urmă.
          Nu am vreo veste bună, am doar una proastă – nici un dracnea n-a putut întoarcerea dorită de tine, cu atât mai puțin Vasilica. Repet, de fapt nu contează. Voteaz-o!

          Apreciat de 1 persoană

        • De unde până unde ai ajuns la absenteism??
          Votez pe altul/alta! N-am lipsit de la nici-un vot de când am acest drept! 🙂 Așa că, iar ai ieșit din carosabil, vezi să nu te calce rezolvatul cu bicicleta! 🙂

          Apreciază

        • Mi-am turnat cenușă pe cap. N-am avut de ales. Dar, fii sigură că toate celelalte voturi pe care le controlez, au fost. Oricum, românii nu m-au dezamăgit, chiar și pensionarii (doar 1 din 4 a votat psd). A fost prezență masivă și fără mine.

          Apreciat de 1 persoană

        • Realitatea este că nu toți avem același ADN. Toți suntem diferiți.
          Fiecare cu talentele, creativitatea și creierul lui.
          La pesedei e problemă de ADN – au ADN de impostori. Din păcate, nu e numai problema lor, fiindcă asta ne urmărește de 70 de ani.

          Apreciat de 1 persoană

        • Nu. Dar, din păcate, el ne urmărește. Exemplul impostorilor, al imposturii este cel mai pregnant, este ceea ce ne-a ținut și ne ține în urma lumii civilizate și cu un standard de viață redus. Asta fiindcă impostorii se agață de situația lor nemeritată. Uneori, produc victime și uite-așa, ne-am întors de unde a plecat discuția.

          Apreciat de 1 persoană

        • Da, da! Foarte sincer! 🙂
          Apropo, mereu îmi amintești că ești un câine, probabil în zodiacul chinezesc, eu din punctul de vedere al acelui zodiac sunt șarpe… Ai grijă să nu te încolăcesc că rămâi cu limba scoasă, că de otrăvit nu te otrăvesc! 🙂 ))

          Apreciază

  3. Salutare, Florine ! 🙂
    Pe când un ARTICOL cu PROGRAMUL de guvernare al ” guvernului meu-2” ??? 🙂 😦 😦
    Aș vrea să văd la tv. o CONFRUNTSARE politică între cel IUBIT de tine 😦 și cea HULITĂ ” pas cu pas ” tot de tine …………………..

    Apreciat de 1 persoană

    • Salut. Din păcate, aleșii tăi nu știu prea bine să citească. Un prim program a fost publicat deja. Probabil că te gândești cum va prinde la proști o discuție în care cineva promite măriri, dar nu are banii. Alegătorii psd sunt doar ăia de i-ai văzut pupând steagul sau hoții.

      Apreciază

  4. Mda, unii prefera „Romania normala” a lui Iohannis, aia in care procurorul vegheaza la poarta infractorului, nu cumva sa il deranjeze (ca sa a fost la Caracal), dar nu care cumva sa te legi de procuror, ca te legi de „independenta justitiei”, sau normalitate o fi atacarea padurarilor, lucru pe care institutiile de forta (servicii, parchete) il tolereaza foarte bine.
    Votati Iohannis, ca structurile de forta sa isi vada linistite de treaba si sa nu fie deranjate!
    P.S. am putea construi mai multe drumuri, daca am taia din salariile alora din institutiile de forta, din cauza carora nici nu suntem in Schengen (granita e un svaiter pentru cei ce aduc tigari netimbrate).

    Apreciat de 1 persoană

    • E adevărat cu faptul că am putea face mai multe drumuri. Numai că nu aveți toate informațiile. La noi toate astea – drumuri deszăpeziri, … , sunt mult mult mai scumpe decât în alte părți, de exemplu, decât în Norvegia. Ghici ciupercă ce-i!

      Apreciază

  5. A renunțat la majorarea salariului minim cu 100 de lei și lasă proiectul viitorului Guvern. Aș că sar ca arsă si încep întrebările… așa dis de dimineața: oare o fi citit articolul? o fi văzut poza? o fi citit si comentariile? O fi telepatia?empatia?hipnoza?greșelile trecutuilui? Ce oare o mai fi? Nedumerire mare mon cher or mon cheri!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu