Covizii

Termenul i-aparține lui CTP. Dar ce putem face? Parlamentarii s-au pus la adăpost, le țâțâie … Sincer, asta nu-mi dă vreun sentiment de mai mare securitate, dar nici de milă. Recunosc.

Să trecem însă la subiect. Ați tot auzit teoria imunizării în masă cu dezastrul din GB și SUA. Vi s-a fluturat luminița de la capătul tunelului (peste tot sunt tuneluri și, unde este un tunel, este sigur și o luminiță), a tratamentului specific și a vaccinului. Iată însă că, în ultima vreme, guvernele și-au cam luat speranța de la imunizarea prin vaccin. Presupun că au informații serioase de la numeroasele centre de cercetare. Avem și alte numeroase cazuri rămase fără vaccin, cele mai grave fiind ebola și HIV, nu uitați că HIV se analizează de prin 1984. Probabil, nici cu medicația nu merg lucrurile din cauza manifestărilor clinice foarte diverse.

Așadar, a rămas o singură cale de imunizare, cea naturală. Un fel de Dumnezeu cu mila. Desigur, știți cu toții că populația de șobolani este proporțională cu resursele de hrană. Noi, n-am prea ținut cont de asta. Cum spunea un distins profesor de farmacologie de la Iași „Oamenii, ca și șoarecii, să nu le dea Dumnezeu cât pot duce” cu referire la experimentele pe care le făcea. Concluzia asta cred că au tras-o și goebbels, și stalin, și pauker, și dej, și ceașcă (i-am tratat fără discriminare privind ortografia). Dar, în fond, este o concluzie moralizantă – vom trece și de asta, cei care au zile.

Revenind, mai avem până la vârful crizei, vor slăbi puțin șurubul, se vor mai imuniza unii, iar îl vor strânge, iar îl vor slăbi, … Vă puteți și alege momentul imbolnăvirii, după zodie, după noroc. Apropo, agențiile Loto s-au închis?

Rezultă că, încet, încet, la toți ne va veni rândul. Cum cânta un prieten folk-ist pe vremuri „Așteaptă, și nu te grăbi,/ Și rându-ți va veni”. Oricum, nu stați prea mult fiindcă îmbătrâniți, dar nici nu vă-nghesuiți, să s-ajungă la toți.

Cât despre mine, stau liniștit – urmând ințelepciunea criminalului ceașcă „Stați liniștiți tovarăși„.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

25 de comentarii la „Covizii

Lasă un comentariu