Și-așa l-am cunoscut pe …

Vă spun un banc – Cum l-am cunoscut pe Lenin. Ivan Ivanovici povestește. Eram la Smolnâi. Cum mergeam eu pe culoarul ăla lung, lung cam legănat că nu înghițisem decât juma de votcă, mă ciocnii de unul care-mi zise „Eu sunt Vladimir Ilici”. I-am zis și eu: Ia mai dă-te-n … mă-ta Vladimir Ilici. A doua oară, la Kremlin, iar cu doar juma de votcă, iar mă ciocnesc de unul care zice „Eu sunt Vladimir Ilici„. I-am spus și eu: Ia mai dă-te-n … mă-ta Vladimir Ilici. A treia oară, … Ia mai dă-te-n … mă-ta Vladimir Ilici. Și-așa l-am cunoscut pe Lenin.

Dar eu vă povestesc cum l-am cunoscut pe Copilul Minune. Oprii la o benzinărie pe Râmnicu Vâlcea. M-am apucat să-mi fac plinul fiindcă îs prea zgârcit să pun pe altul și nu știu dacă nu-mi face un pocinog. Alături, pe partea cealaltă a pompei, era o mașină albă, cu un căluț ca emblemă. O clipă, m-am gândit că ar fi un Mustang, mașină care-mi place, dar n-am condus niciodată. Observ că e cabrat. E Ferrari. Mi-a dispărut interesul. Oricum, un Mustang ar fi trebuit să fie roșu, dacă se respectă. Când, văd personalul stației năvălind. Abia atunci m-am prins că ăla căruia i se făcea plinul era Adi (nu Bombonel, Minune).

Avea număr de Germania, ceva cu ADI. Chiar sunt curios ce șmecherie era pe acolo, că nu-l văd pe Adi (Minune, nici pe Bombonel) plătind impozite.

Am așteptat liniștit să mi se umple rezervorul. Puteam pleca fără probleme, n-ar fi observat nimeni nimic. N-am plecat, am plătit și m-am cărat. N-am făcut o poză cu Minune, s-o pun pe net, să moară dușmanii mei.

Acu, îmi pare rău (că nu muriră dușmanii). Toți milițienii au poze cu ăsta, eu nu. Jăndarii care vrură să mă caftească pe 10 august, au poze cu ăsta, eu nu.

Până la urmă, ia mai dă-te-n … mă-ta băi Adi (Minune, nu Bombonel). Dar Bombonel?

Foto: stirileprotv.ro

10 comentarii la „Și-așa l-am cunoscut pe …

 1. Daca tot vorbim personalitati „mari”, prin 2014 m-am pomenit in apropiere de Putin (Viena), i-am vazut o clipa ochii de peste mort. L-am onorat imediat cu spatele, asa cum merita sa fie tratat de orice european.
  Nu stiam atunci de ce austriecii erau asa amabili. Cativa ani mai tarziu m-am lamurit, avea prieteni buni pe acolo (d-na Karin Kneissl – ministrul de externe austriac a ajuns jurnalist la Russia Today)
  In Romania Dragos Dumitriu, fost parlamentar roman a ajuns jurnalist la Sputnik Romania si din aceasta pozitie improasca cu laturi politica Romaniei, stat caruia i-a jurat odata credinta (probabil doar FSB primeaza).
  Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati !

  Apreciat de 1 persoană

   • In SRI cunosteam un maior varsat direct de la Securitate in 1990 care a iesit la pensie general. Maiorul a nenorocit destui oameni, nu a patit vreodata ceva.
    Cu cativa anisori in urma l-am cunoscut intamplator pe seful de la „doi si-un sfert din oras „. Venise sa ceara spaga patronului unde lucram – la al doilea job.
    Asa ca in SRI nu am incredere.
    Despre SIE nu am date, la finalul stagiului milita am fost invitat pentru cunostintele de limbi straine si programare, insa ca specialist (in afara de o leafa mica nu erau alte beneficii, doar restrictii inutile) nu ca ofiter si nu am fost interesat.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s