Să ne trăiești nea Nelu

Știu că nu e ziua lu’ mata. Știu că n-ai acu’ nici o aniversare – poate doar cum te uitai la TV încântat de isprăvile epigonilor la 10 august. Și-atunci, ce-mi veni cu Necuratul, Doamne iartă-mă?

Păi, tocmai citii o știre cum că un fost paznic al unui lagăr nazist, acum în vârstă de 100 de ani, este judecat pentru că a fost complice de „bună voie și în cunoștință de cauză” la crime. Iată că se poate, mi-am zis imediat, doar s-o mai ducă nemernicul kaghebist. Oare le-o supraviețui ticălosul tovarășilor cu care a înțesat justiția? Deocamdată, justiția este cea care și-a dovedit impotența în toate cauzele importante.

Nea Nelu, dacă o mai duci, este posibil să faci ceva bun, pentru prima dată, poporului ăsta – să ne scutești de funeralii naționale.

Sunt impresionat ce frumos am scris poporului.

Foto: ro.sputnik.md.

21 de comentarii la „Să ne trăiești nea Nelu

  1. Tu stii f bine ca nu mi-e drag absolut deloc acest personaj. Nu consider ca a-l baga la puscarie rezolva in acest moment ceva, mi-as dori ca anumite niveluri din anumite „servicii” sa nu mai fie obediente Moscovei si astfel aceste personaje n-ar m-ai aparea in spatiul public. El este „o creatie” a Moscovei care in vremurile noastre s-ar traduce prin AUR…
    Cad despre funeralii nationale … hai sa fim seriosi… 😊😊, de asta nu mai putem noi.
    PS: Fie ca vrem noi sau nu, acest personaj o sa ramana in cartile de istorie 😜

    Apreciat de 1 persoană

  2. Cred ca mai important decat sa-l condamnam pe Iliescu ar fi sa scriem carti bune, documentate, citibile sau sa facem documentare si filme care sa fie mai bune decat propaganda si manipularea adversa. Sa ne asiguram ca adevarul reuseste sa fie mai credibil pentru generatiile viitoare. Daca vor intelege ce s-a intamplat si cine au fost Iliescu si ai lui suntem salvati. Chiar razbunati, as zice.

    Apreciat de 2 persoane

  3. e un „supravietzuitor” neamtzu,intr-un fel.
    poate nea ionel se dileshte(altzheimer precoce,sti tu, de la vaqqin) si recunoaste senin ca i-a facut placere rotatzia cadrelor din ’21,’33,’47,’68,
    ’71,’77,’77(si cu minierii),’86(steaua nu cernobal),’88(gorby forevah!),’89-2021.
    recunoaste ca e satana,”strans uniti in ganduri si simtiri”
    (florine:se apropie parada multi-culti, or fi vaqqinatzi aia din 14 august???)
    (sida nu are leac,sida nu exista).

    Apreciat de 1 persoană

    • Neamțu??? Este foarte posibil ca, dacă s-ar ajunge la proces și Ilici trăiește, să fie declarat nejudecabil pe motive de sănătate.
      Nu mă deranjează nici parada, nici homo. Mi se pare însă mult prea multă tevatură.

      Apreciază

      • neamtzu a supravietzuit de-nazificarii Germaniei…nu a fost chiar asa de nemtzeshte teurgia aia:adenauer,schuman(pe la Vichy),etc,etc,etc.
        noi nu ridiculizam notziunea de „supravietzuitor” ea e mai cuprinzatoare,putin i-a supravietzuit lui stalin,cateva luni macar,acum o cam da cu steaua roshie-a urss nu a chinei…

        Apreciază

Lasă un comentariu