Hai că se poate!

Nea Nelu, spre știința lu’ mata (FYI):

Nicolas Sarkozy, tocmai a devenit primul fost președinte al celei de-a V Republici condamnat la închisoare cu executare, pentru o coțcărie financiară de campanie, o găinărie.

Da’, la mata știi, crime împotriva umanității. N-o să meargă doar cu stat acasă cu brățară la picior, mai ales că oricum mata nu prea mai ieși. Eu îți repet urarea de multă sănătate ca să aibă timp și leneșa noastră justiție să-și facă treaba pentru care este plătită baban.

Presupun că te întrebi – cine-i ăsta, cu ce drept, io (adică mata) îs ăla care face istoria. Păi, nea Nelu, io-s unu’ din ăia care strigau în aprilie ’91, lângă ambasada Franței, Francois Mitterrand est l’ami de l’assassin! (știu că mata ești francofon) și care a mai făcut în lungul timpului o mulțime de gesturi asemănătoare. Ți-aduci aminte, eram plătit de Rațiu pe vremea aia, acu’ îs șomer, că s-a prăpădit, Dumnezeu să-l odihnească.

Nea Nelu, nimic nu e veșnic, totul e cenușă. Da’, până să ajungi cenușă, vreau să simți răcoarea, să vezinu faci istoria, că doar te păzesc niște Zdrențe așteptându-te să mori. Uite, prima generație a Leprelor Roșii și-a făcut panteon și mausoleu (știm de unde fixul cu mausoleu) spre nemurirea lor, a traco-dacilor get-begeți.  Morminte, urne, la mare cinste, în locul Eroului Necunoscut. Praful s-a ales de ele. Mormintele faraonilor au fost jefuite. Nimic nu a rezistat. Pe ceașcă l-ai pus la Ghencea cu cruce (pe el antihristul).

Oare, cu tine, ce va fi? Vei avea precum ceașcă o cruce la căpătai? Mata, liber-cugetătorul? Sau te vei umfla pe malul unui șanț?

P.S. Licența poetică cu malul șanțului am preluat-o de la ultimul secretar de partid din instituția unde am lucrat, un jeg.

Foto: senenews.com, capital.ro.

79 de comentarii la „Hai că se poate!

    • N-am călătorit în Franța, dar tot ce este negativ din ce numim ginta latină este și la ei. Sarkozy a pus mâna din cauza ADN-ului estic. Justiția a mers greu, totuși …. La noi mai funcționează secretomania KGB. Cum să dai kaghebeul în vileag? Din punct de vedere public, nimeni nu-i mai neagă rolul malefic astăzi, nici măcar ai lui, au ieșit prea multe la iveală. Procesul este de crime, nu trădare (miniștrii apărării, interne, externe, șef SRI – toți kaghebe).

      Apreciat de 1 persoană

  1. KGB-istii infiltrati ajung la crematoriu, doar flacara le spala trupul de pacate, precum in vremurile bune ale ducelui de Alba. Asadar ingrasamant pentru hrana data porcilor!

    PS
    In Romania avem un simulacru de Justitie, care nu vrea sa prinda gainarii, daraminte criminalii onorati de Partid! Pentru faptele eroice ale magistratilor poporul le plateste lefuri grase si pensii uriase.
    Cand aud de Ilici imi creste pulsul!

    Apreciat de 1 persoană

  2. sa schimbam paradigma,”pons asinorum”, puntea MAGARILOR:
    https://saccsiv.wordpress.com/2021/09/30/tatal-vs-fiica-premierul-din-ontario-imprementeaza-certificat-de-vaccinare-fiica-sa-ataca-vehement-intreaga-draconica-inginerie-masca-restrictii-vaccin/

    „Când am postat în mai sau iunie anul trecut despre viitoarea obligativitate privind purtarea măștii și am instruit oamenii să nu se conformeze, iată de ce i-am îndemnat, iată de ce am vrut ca oamenii să nu se conformeze”
    „Am fi putut pune piciorul în prag, în mod colectiv, dar n-am făcut-o.”
    „Nu putem da vina pe guvern; trebuie să dăm vina pe noi înșine pentru că ne acoperim fețele. Dacă nu ne-am fi acoperit fețele nu am fi ajuns unde am ajuns acum”,

    iata cat de diferiti pot fi fii de parintzi.
    nosferatu in cauza nu are copii(nu vorbim de bujor sion cel adoptat),
    iliescu voieste doar sa ne puna PECETEA, sa ne punem pecetea,
    ninel are un tata,
    ta-su Satana trebuie distrus!

    citu se da Superman:
    -in superman ta-su jor el (mare marlon brando),judecator,tocmai bagase niste infractori
    in pushcaria holografica,bidimensionala,lipsita de spatiu si timp- nu le-a ajutat prea mult,
    planeta lor a fost distrusa….
    „pushcaria holografica bidimensionala”-un fel de carnet rosu sau verde,de partid si de stat,nu,
    un fel de Pecete, un fel de Masca,uite valoarea puscariei,uite-l pe ta-su lu „superman”!

    si daca tot am inceput,
    „O turmă de brațe. Aceste brațe, primisera sarcina de a învăța cum să ridice jucăriile copiilor. Nu ca vicioșii, ci ca niște mâini. Cu blândețe. Cu delicatețe. Navigând prin forme necunoscute….
    un braț a apucat mingea și părea să o țină în fața cercetătorilor într-un gest care, pentru el, îl făcea să pară că se dădea mare.”
    BATJOCOREA,
    gestul era batjocoritor.
    totusi nu mai suntem in ’90,
    domnu’ florin:
    -nu mai puteti simti BATJOCURA?

    Apreciază

  3. ghilimele pentru ca erorile INTENTIONATE de punctuatie nu-i apartin lu maxtor,
    e plin ecranul bidimensional de ele,orice ar fi pe ecran:
    uite ne-rostul scrisului!
    (maxtor a fost obligat sa invetze sa scrie….).

    Apreciază

  4. Faraoane, faraoane… Duo Ioannis și prea super-man Cîțu, ne aruncă zilnic cu ”frică”-n ochi și urechi, dar nimeni nu-i trage de mânecuță, parcă ar fi cei care ne doresc binele cu forța și noi nu înțelegem. Fiecare la timpul lui va plăti, într-un fel sau altul. Cum fiecare dintre noi plătim în funcție de păcatele noastre, spuse și mai ales nespuse. Cum nu mă aștept să recunoști ”aportul” lor, crezându-i invincibili, îmi continui viața liniștită, atât cât drumul vieții mele nu ajunge la sfârșit. Știi ce mă surprinde? Ești conștient de ce se întâmplă, sunt convinsă, dar nu vei vrea să recunoști sub nici-o formă… Te ferești, cumva, de cineva care te-ar putea articula? 😀

    Apreciază

  5. interesant de aflat conceptul de mHEALTH,
    mHealth……
    @a-u-re-li-a:
    (deja ma gandesc la aurel vainer):
    erai buna de ilustratoare:sa alegi coperta revistei „stiinta si tehnica”
    -pacat ca uneori prima pagina era tzinuta de „toashu” sau „toasha”;material marxist in rest;
    ca o picanterie-a scris si CTP un articol acolo,inainte de ’89,IN CEALALTA VIATZA!
    (si platforma elansarii sfertodobitocului mironov).

    Apreciat de 1 persoană

  6. maxtor e un personaj nu un pseudonim, exista si maxtor2.
    gandul ca vainer sau sora sau iliescu sau klaus
    se dau pe net cu ASL trishat e comic….
    (Age,Sex,Location)
    location=etnie included.

    Apreciază

Lasă un comentariu