Blitzkrieg

Cred că vă este clar ca s-a răsuflat. Doar mașina de propagandă a Kremlinului, a nebunului mai latră. Pacificare, de-nazificare, În 70 de ani, idioții ăștia n-au evoluat. Stalin și poporul rus, libertate ne-a adus. Cred că acum suntem victimele americanilor care ne-au ocupat și ne aduc în sclavagism. Sper din suflet să nu cumva să mai pună o steluță pe steagul lor.

Cu toții credeam (adică și eu și Putin) că Ucraina este o victimă rapidă și sigură, din cauza superiorității rusești. Iată însă că pacificatorii n-au fost deloc primiți cu flori. Chiar și cele aurite ale lui Șoșo s-au ofilit – mare păcat. Personal, mi-am pus la bătaie ghioceii.

Se pare că adevărul este o armă, s-a anunțat că se intenționează distrugerea centrelor de comunicații ucrainiene care difuzează doar filme sovietice cu război. Vor fi permise doar cele rusești care arată că nu se intamplă nimic, asta ca să nu vă mai lăsați păcăliți ca proștii de ucrainieni.

Mi s-a părut un banc bun faptul că marea armată rusă creștinatoare are nevoie de ajutorul cecen musulman, bau-baul creștinilor. În disperare de cauză, s-au văzut nevoiți să apeleze și la omuleții verzi Wagner. Trebuie să-l execute pe evreul Zelensky.

Revenind la nebun, mi-a plăcut teoria lui cu Lenin care i-ar fi inventat pe ucrainieni. Numai că, sunt de părere că ucrainienii s-au născut cu adevărat tocmai în aceste zile. Cred că ar trebui să-i zică Nașule chiar lui Putin. Nu am declarat vreodată că-mi plac, dar și-au câștigat existența. Cred că este una din cele mai mari greșeli făcute de Putin. Totuși, am mai explicat că nu avea ce le oferi la schimb – bunăstare nu există în Imperiul Rus, orice ar fi promis, ucrainienii știu asta.

Îmi pare rău, n-am găsit o versiune întreagă, clară, chiar netradusă, a vestitului discurs cu lecția de istorie. Cu multă plăcere aș fi comentat sfertul de adevăr care a fost amestecat cu multă minciună.

Privind amenințările cu bomba, trebuie să vă spun că în vremea Războiului Rece (acum suntem cu cel Cald), exista teoria loviturii nucleare mici care ar fi trebuit să declanșeze tot una mică drept ripostă. Personal, îmi place una mică, cu excepția ăsteia. Dacă vor reactiva doctrina, prin eliminare, rămânem doar noi și Polonia. Dacă aș alege eu, m-aș opri la elementele scutului. Doar că acestea sunt serios apărate antiaerian. Apoi, între Polonia și România, aș alege-o pe ultima fiindcă este mai slabă și Putin e laș. Dar asta este doar teoria și, strâmbă sau dreaptă, teoria are un pic de logică. Însă, la nebuni

Cozile de topor din România s-au manifestat deja, deși cu destulă fereală. Președintele TSD Dolj sau Olt și-a declarat admirația nețărmurită pentru Putin, dar i s-a impus să pună batista pe țambal – deocamdată. Șoșo și ai ei, și-au mai dat în petec. Găsesc firească blocarea siturilor rusești, dar asta trebuia făcută demult. Au reușit imense prejudicii cu pandemia, au găsit o grămadă de proști care să se închine la nebun. Dacă m-ar fi întrebat pe mine, lista ar fi fost mult mai lungă. Însă nu asta este soluția. Cei care au lătrat acolo sunt liberi, gura lumii-i slobodă, aria calomniei este pe uliță. Propaganda Rusiei ar fi trebuit combătută sistematic, de mulți ani. Chiar pe WP continuă și în prezent publicarea înțelepciunii nebunului. Tocmai am citit pe un sit un discurs al nebunului, plin de mistificări – „în 1940-41 (iar s-a întors acolo) URSS a făcut tot posibilul pentru a preveni războiul”. Pactul Ribbentrop-Molotov, Basarabia, balticii, Polonia, Finlanda? Putin nu știe. URSS bastion al păcii e!

Mă gândesc să-i oferim un mausoleu cum se aude că-și dorește, dacă asta ne-ar putea salva.

Uitându-mă admirativ la Ucraina, îmi stăruie întrebări la care n-am răspuns. Oare câți generali au ei? Mai mulți ca noi? Oare-s suficient de bine plătiți?

Foto: generatiaz.ro, telekomsport.ro.

60 de comentarii la „Blitzkrieg

  1. :)):)) Daca nu is destui le putem exporta noi, desi nu stiu daca asa valori ca ( generalii nostrii) ar trebui expuse prafului (de pusca)
    :)):)) Daca nu is destul de bine platiti e vina lor ca nu isi cunosc valoarea

    Apreciat de 1 persoană

  2. „Numai că, sunt de părere că ucrainienii s-au născut cu adevărat tocmai în aceste zile. ”
    -asa ceva a spus si Ben Gurion…..
    (zelul anti-rusesc al dvs. ne pare cunoscut).
    Mussolini a dat definitia:
    „imbinarea Statului cu Corporatia se numeste fascism”
    (benito era de STANGA!)
    (extremele se atrag;
    noi credem ca va trimiteati singur pozele cu ghiocei,
    ca aureliaalbatros nu exista,
    va tacinatzi cumva sotzia sau egoul).

    Apreciază

  3. „ucrainienii s-au născut cu adevărat tocmai în aceste zile”
    tovarashe Florin,
    avetzi „reale calitatzi”
    (dupa cum spunea Iliescu),
    propaganda e un lugu-lugu care penetreaza si face bunga-bunga,
    „ucrainienii s-au născut cu adevărat tocmai în aceste zile”.

    Apreciază

  4. „ucrainienii s-au născut cu adevărat tocmai în aceste zile” – Tare l-a mai atins la lingurică pe „maxtor” zicerea asta. I-a făcut un scurtcircuit la cerebel ganglionul nervos. O fi înțeles oare că da, într-adevăr evenimentele care se întâmplă consolidează până la exacerbare identitatea si conștiința națională a ucrainenilor? Si mai ales că in aceste zile se consolidează si mai adânc si mai cu claritate in mentalul colectiv al națiunii cine le este dușmanul. După cum repetă ca altgoritmul, propoziția cu pricina, cu atât mai mult dă impresia că i-a intrat la cap si-l macină. Te pomenești că o să-i spună si lui Putin despre asta ca să se poată coordona strategic toți troli pentru a escamota si combate un adevăr atât de simplu si de evident.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Chiar daca pare o utopie, dar acum e momentul sa ne unim cu Modova. Daca nu o facem acum, o sa fie urmatoarea tinta. Rusia nu are acum capacitatea de a mai lupta pe inca un front. Armele nucleare sunt povesti, nu le lanseaza Rusia.

    Apreciază

    • Utopie e puțin spus. 🙂 Putin mai mult. Si oricum nu noi ar trebui să ne unim cu Moldova, ci republica Moldova ar trebui să se unească cu țara mamă. De ce-ar fi acum momentul amânatei uniri? In afara de faptul că o foarte mică parte din populația republicii Moldova ar putea simți războiul din Ucraina ca pe o sulă-n coaste, nimic nu face momentul actual nici prielnic (pentru un asemenea gest) nici avantajos (pentru urmări). Agitațiile de acest gen (acu-i momentul să luăm Basarabia, Bucovina de nord, Sudul Basarabiei, Gurile Dunării, Insula Șerpilor, Cadrilaterul sau / sau si altele) sunt parte ale unui război mediatic care favorizează infractorul (Putin). Din păcate si unii oameni onești pot accepta cu ușurință acest gen de momeli.

      Apreciază

        • Unire militară ?! Nuntă cu mireasa care dorește să se mărite de frică? Nu, nu-i genul meu. Normal ar fi să alegem momentul potrivit din punct de vedere social si economic. Intr-o perioadă de pace sau măcar de acalmie, dacă nu chiar de exuberanță si armonie. Ar trebui anunțată mai întâi o logodnă de un an doi, înainte de a merge mirii la referendumuri pe tema unirii.

          P.S. N-am zis c-ar trebui să stați cuminte si să nu deranjați. Dimpotrivă. Dar… Ideea că (o Doamne) „Dpdv militar, acum e momentul sa ne unim cu Moldova” !!! pe cine credeți că ar deranja? Pe Putin? Pe Rusia? Dimpotrivă. Nu cred că ar trebui sa adoptam o atitudine defensiva (pentru a nu-i enerva pe ruși, după cum sugerează trolimea putinistă) dar nici să le facem jocurile intrând in jocul lor nu e cazul. In privința războiului din Ucraina provocat de invazia Rusiei la comanda dictatorului Putin, nu avem de discutat cu Rusia de la tara la tara, ci doar ca parte a alianței NATO.

          Apreciază

        • Daca acum cativa ani sondajele din Moldova aratau ca ei doresc sa fie si cu rusii dar si cu noi, acum sunt sigur ca-si doresc sa fie mai mult cu noi. Evident, au o populatie rusofona care …. asta e.
          Am spus ca dpdv militar, deoarece acum Rusia e slabita. Nu are capacitatea sa se intinda pe o multime de fronturi. Rusia e ocupata acum. La asta m-am referit. Transnistria e „o vrajeala” pt armata noastra. Acolo sunt numai vechituri de arme sovietice.
          Putin zice ca el le apara dorinta celor din cele 2 republici separatiste din Ukr care doresc sa fie independente si mai apoi sa se uneasca sau sa faca o federatie cu Rusia. Putem prelua exact acest discurs si sa ne unim cu Moldova.
          Daca nu o face acum cat e acest razboi, aceasta oportunitate nu o sa mai apara zeci de ani. Ukr o sa fie federalizata si o sa ramana o zona tampon.
          Frica ii indeamna acum pe moldoveni sa se indrepte spre Ro si sa uite de Rusia, iar asta poate inclina balanta.

          Apreciază

        • Asa siii?
          Acum o sa ne tremure chilotii ca un dictator a deschis discutia despre Transnistria?
          Eu mi-am spus parerea si ma bazez pe faptul ca Rusia e ocupata acum. In momentul actual nu are timp de Moldova.
          Pana la urma sa-si ia Transnistria si gata. Oricum, acum Transnistria tot de Rusia asculta acum.

          Apreciază

  6. A intrat FRICA in oras. Ma intrebau astazi colegii cum sa-si faca mai repede pasaport. Le este teama ca Romania va intra curand in razboi si vor sa plece la timp. Isteria a pornit de la zvonuri.
    Zvonuri ca CMJ face liste cu rezervisti aflati in tara (si vitejii vor sa fuga inainte sa ii cheme sa apere tara).
    Zvonuri ca soldatii rusi au ajuns in portul Reni.

    Apreciază

  7. Am vaga impresie ca mulții comentatori pe care dl. Florin nu catadicsește să-i trateze cu vreo atenție (replică, răspuns, like, băgare in seamă) indiferent de cum își semnează si colorează „mesajele” sunt de fapt una si aceeași entitate, nu tocmai umană la bază. In consecință înseamnă că eu de fapt mă cert singur cu „televizorul” si fac galerie la un meci care e dat in reluare. 🙂

    Apreciază

  8. „scurt-circuitul” a fost provocat de dl. florin,
    cel „nascutpelistaneagra”
    (poate acum a realizat ca e pe o lista neagra,nu stim a cui,
    poate se crede urmarit….).
    (in propaganda in lb. romana sint cateva shmecherii,
    ne-nativii nu stiu mai multelea;s-au intoxicat si altii).
    „ucrainienii s-au născut cu adevărat tocmai în aceste zile”
    -dl. florin a faultat gramatica limbii romane de cateva zeci de ori in enuntzul ala….

    Apreciază

  9. „Stalin și poporul rus, libertate ne-a adus”
    1.era „poporul sovietic”,
    hoardele de mancurti,satanele,trishare;
    2.”libertate” nu „libertatea”-trishare,iarashi.

    -dublu fault si dl. florin se foloseste(!)
    ca sa ne prosteasca DIN NOU!

    Apreciază

  10. În motivarea contestaţiei, doamna Simion Ecaterina susţine următoarele:- Domnul Ion Iliescu „nu este român”, ci „este venit cu armatele roşii” şi „nu are dreptul decît de a sta în ţara, nu la conducerea tarii”. De asemenea, candidatul „a făcut parte din nomenclatura şi a ieşit revolutionar”, iar „în doua perioade de conducere a dus ţara la pirjol şi tot soiul de invazii”;- Domnul Petre Roman „nu este român”, ci „este evreu, fiul lui Walter Newlande (veneticul) cel care a decapitat armata şi taranul român”. Domnul Petre Roman „după instalare în conducerea României a adus o invazie de evrei şi i-a instalat consilieri ministeriali peste ministere”;- Domnul Adrian Paunescu „este evreu venit cu armatele roşii – nu are dreptul la conducere”;- Domnul Mudava „este evreu” şi „nu are dreptul”;- Domnul Emil Constantinescu

    Apreciază

      • Au avut au avut… Doar ca puhoaie tot curg dinspre Urali… Cine are impresia ca Putin nu va ocupa TOATA Ucraina, se inseala amarnic. Oricat ar dura si cu orice pret. As face si o prezicere…. Nu credeti ca Putin va face un test nuclear asa intr-o zona mai nepopulata a Ucrainei si apoi sa le spuna : Daca nu predati armele….urmatoarea e mai aproape ? Desigur… Vestul va fi scandalizat, sanctiuni… etc… Hai sa o lasam in scris aici, pentru ca si anul trecut am zis sa ne uitam la ce se va intampla cu Ucraina… si sa ne imaginam ca EXACT asa ar fi fost soarta Romaniei DACA.. Cam asta e pasul lui Putin… Pentru a arata in continuare ca vorbeste serios si pentru a nu transforma Ucraina in noul Afganistan pt armata rusa.

        Apreciază

        • Nu. Putin a trecut Rubiconul cu mutarea asta si stie ca altceva in afara de recreerea zonei tampon intre Rusia si NATO, ar fi inutil. Asta include Tarile Baltice, Polonia, Romania si Bulgaria afara din NATO.

          Apreciază

        • Cu umila mea parere, eu va spun ca in continuare, vestul e absolut indiferent fata de EST. Ei au fortat o nota cu extinderea NATO peste zona tampon… au profitat de acel ” gentelmen’s agreement” dintre Hrusciov si NATO ( si aici nu ca ii dau dreptate lui Putin, dau dreptate istoricilor, celor care au scris carti despre asta… Tarile Baltice, POLONIA, Ucraina, Romania, Bulgaria… erau zone tampon !). DVS aveti impresia ca Vestul va accepta sfarsitul civilizatiei pe Terra pentru Romania si Bulgaria ?

          Apreciat de 1 persoană

        • Ba este atat de simplu… Sau aveti impresia ca Romania si Bulgaria au ”un As in maneca” ? Si asa, tarile astea sunt satule de dictutura de la Bruxelles…. medicala… economica, militara…

          Apreciază

        • Nunu… Hrusciov se referea exact la tarile citate in comentariul precedent. Nu Ungaria… Nu Finlanda… Nu fosta Cehoslovacia. Adica pentru VEST, o mare PLEASCA, sa dea doar Romania, Bulgaria, Polonia (iar) si tarile Baltice care oricum nu conteaza. Stiti de ce nu Ungaria ? Pt ca ei o vad ca parte a fostului Imperiu AUSTRO-ungar. Iar Finlanda trebuie vazuta ca un fel de Nuca tare a Nordului, ea oricum avand resurse ZERO, ca si Ungaria de altfel.

          Apreciat de 1 persoană

        • Totuși, punctele importante pentru toți sunt în Polonia și România. Sigur, emit doar o părere, dar nu cred că ne dau la câini de data asta. Când se cedează unui șantaj, șantajul continuă. Dacă mai apucăm, vom vedea.

          Apreciat de 1 persoană

  11. Ultimul discurs al dictatorului ne-a aratat un caz tipic de manie a persecutiei.
    Omul este un mix de personalitate schizoida si paranoida (fire retrasa , banuitoare, cu izbucniri de manie si discurs de persecutie).
    Tulburarea deliranta de care sufera il face incapabil de a exercita si cea mai mica functie in care are subordonati, daraminte sa conduca o tara. Aceasta propunere de diagnostic se bazeaza pe manualul DSM5 si evident are nevoie de confirmare din partea unui medic psihiatru.
    Repet: tratamentul cu antipsihotice i-ar face bine (caci omul e sincer chinuit ) si ar aduce alinare concetatenilor si lumii intregi.

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu