30 de arginți

E mult? E puțin? Conform unor calcule, viața lui Iisus ar fi fost mai puțin de 3.000 de euro.

Dar Putin? Cât oferă?

De fapt, nici nu contează. Ceea ce primează este caracterul acelora care iau arginții. Oare Zdrențele Roșii de acum 77 de ani s-au mulțumit doar cu arginții? Nu. S-au implicat direct, cu patriotism socialist, în crearea omului nou. Patriotismul ăsta a fost moca? Nu a fost și ăsta plătit cu alți arginți? Cu ce s-au ales Zdrențele Roșii care ne-au vândut în trecut?

Păi, în primul rând, au împletit plăcutul cu utilul – și-au satisfăcut pornirile animalice manifestându-și patriotismul. Fiindcă, desigur, tot ce comiteau era în slujba patriei socialiste. Apoi, și-au satisfăcut vanitatea, pohta de parvenire, lucru care, fără tancurile sovietice, n-ar fi fost posibil decât prin muncă și merite. Și, în timp ce grosul populației flămânzea, Leprele huzureau – aveau magazine speciale cu prețuri speciale, nu mâncau salam cu soia fiindcă gospodăria de partid avea propria fabrică. Nu erau nevoiți să înghită adidași, nici gheare de găină, nu beau nechezol, nu-și împingeau mașina la cozile de la pompă. Ba chiar, dacă erau cuminți (și erau), puteau să mai dea o fugă (controlată), chiar dincolo de Cortina de Fier.

Ce s-a întâmplat după ’90? Nimic rău. În ciuda procentului de kaghebiști înfipt la cârma României, sau poate tocmai d-asta, patrioții pe arginți, n-au pățit nimic. Arginții au continuat să curgă – pensii speciale pentru serviciile aduse patriei. Cred că nici celor două cazuri singulare – Ficior și Vișinescu, care și ei s-au declarat patrioți (cum ar fi putut fi altfel?), nu le-au fost luate specialele. Și uite-așa, suntem conduși de puii și nepoții Zdrențelor primordiale. Și, deși nici ăștia mai tineri n-au apetit după învățătură (chestie de ADN), toți își trimit copiii la școală în vest, recunoscând superioritatea față de estul în care au învățat bunicii chiar dacă, nu se lipește cartea de ei.

Totuși, chemarea ancestrală a viscerelor își spune cuvântul. Ei simt chemarea Kremlinului deși, arginții circulă mai greu acum. Dar ei au încredere, cum a mers 77 de ani, poate mai merge.

Vorbește Moscova! – era difuzat de Radio România. Acum nu-l mai difuzează. Dar au apărut înlocuitori, nu numai auriți. Tot felul de urmași de Lepre Roșii – copii, nepoți – difuzează Vocea Moscovei, împrăștie duhoarea Kremlinului. Nu uitați că sunt doar niște Zdrențe.

Foto: youtube.com, facebook.com.

 

40 de comentarii la „30 de arginți

  1. tovarashe
    pari ca folosesti „kaghebist” drept cuvant de cod….
    (e un narav din ceaushism,
    toti credeau ca telefoanele le sunt interceptate,inregistrate,analizate
    si luate in consideratie).

    Apreciază

  2. Nu gasesc nicaieri ocazia cu care patriarhul rosu ar fi grait urmatoarele:
    „Stalin, conducătorul Partidului Comunist, duce la îndeplinire legea istoriei, cu alte cuvinte acționează așa cum dorește Dumnezeu, motiv pentru care trebuie să ne supunem lui. Omenirea poate fi reînnoită după modelul rusesc; de aceea nici un creștin nu se poate opune ideii – crude, ce-i drept – care va crea un om nou pe întreaga planetă. Cristos este omul nou. Omul nou este omul sovietic. Prin urmare Cristos este sovietic!”
    Asa ca zic doar ca ii este atribuit acest citat lui Justinan.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Domnu FloRhin crede ca ADN ul se poate modifica în doar 77 de ani si doar cu 30 de arginti, când cercetatorii de la Silicon Valley & Las Vegas, finantati de Google si Amazon cu miliarde de dolari, înca nu au reusit sa decodifice nici o secventa a genomului uman, si nu sunt în masura sa produca o singura celula vie care sa se reproduca, cel putin ca un fir de iarba, iar în acest caz, cum puteti astepta schimbarea paradigmei vietii unor ideologii-filozofii traditionale, culturale, dogmatico-religioase implementate de influenceri inteligenti dealungul istoriei si preistoriei existentialismului planetar, doar în 77 de ani (mai putin de doua generatii). mai asteptati si aveti, rabdare macar de 7 de ori câte 7 GeneRatii si veti vedea cu siguranta modificarile mult asteptate !

    Apreciază

    • Domnu Iosif, probabil, așa faceți prozelitismul, cu fărâmituri de adevăr în multă minciună. Exact ca favoritul dvs. nebun și Zdrențele pe care le iubiți. Exact acum vreo lună, s-a anunțat descifrarea completă a genomului.
      În rest, nu vă contrazic, ADN-ul de javră nu a apărut acum. Dar circumstanțele l-au evidențiat. Deși presupun că pentru dvs. a trecut, eu vă urez Paști fericit.

      Apreciat de 1 persoană

  4. din
    https://www.contributors.ro/din-nou-despre-voluptatea-ticalosiei-cornel-nistorescu-radu-calin-cristea-si-lumea-lor/
    in paranteze e Tismaneanu:
    ” Este meritul meu, in fond, ca am rupt cu valorile APOCRIFE in care au crezut parintii mei. ”
    -si totusi marx,engels si lenin se invartesc dupa Soare odata cu Pamantul,
    ” Citatele din Karl Marx, din Engels si din Lenin nu erau catusi de putin incurajate. Mai ales cele din tanarul Marx „- AUTORUL DE LA 1848,instigatorul sangeros.
    ” ca pana si Mihai Ungheanu si-a facut mai cinstit meseria: atunci cand m-a atacat in Senatul Romaniei in 2006, el chiar s-a ocupat de cartile mele.
    Le-a negat valoarea, dar LE-A RECUNOSCUT existenta. „.
    -vedeti:
    asta numim noi JIDANEALA!

    https://www.justitiarul.ro/o-fotografie-cu-aeroportul-din-tandarei-face-mai-mult-decat-o-mie-de-cuvinte/
    -il tratam ca atare,
    DECI!

    Apreciază

    • Nu știu cât de sincer este T. fiindcă s-a pretat la a-i scrie memoriile lui Ilici, care l-a ales după cartierul copilăriei. Până la urmă, contează ce scrie. Dacă este sincer, atunci ceea ce scrie despre el însuși este adevărat. L-am citit și când îl trata cam fără menajamente pe taică-su.
      L-am citat de mai multe ori, între altele la pagina mea „Trăiască 7 noiembrie„.

      Apreciază

  5. Putin a sosit la Bucuresti (VIDEO) – Ziare.com
    ziare.com › Vladimir Putin › stiri Vladimir Putin
    3 apr. 2008 · Presedintele rus va fi cazat la hotel Rin Grand Hotel, din cartierul Vitan-Barzesti, un hotel de patru stele. Hotelul Rin apartine fratilor …

    -modest,
    foarte modest!

    Apreciază

Lasă un comentariu