Cetățeanul turmentat

După cum vă declaram în Susținătorii ciumei, nu prea sunt diferențe între discursul politicienilor psd de acum și cel al strămoșilor acestora – părinții și bunicii. Aceeași demagogie josnică, elan fals patriotard. Nu au trecut 30 ani de la „Nu ne vindem țara” și iată că situația se repetă.

de-necrezut-cativa-fani-infocati-ai-psd-ului-au-ingenuncheat-si-au-pupat-steagul-partidului-condus-de-liviu-dragnea-video-1024x661

Am să vă arăt totuși că acum, alegătorul român este schimbat.

Pe vremea comuniștilor pe față, a lui ceașcă, nu era nimeni care să vorbească partidul și borfașii lui „de bine”. Unii nu se exprimau de frică, alții spuneau bancuri, glume politice, dar, cu excepția cuvântărilor, articolelor de ziar și spectacolelor omagiale pe care și le ordonau singuri, nu-i lăuda nimeni. Cum ar veni – se lăudau singuri.

Acum, o înțeleg foarte bine pe Rovana când îl laudă pe Liviu, fiindcă mi-aduc aminte ce supărată era când nu obținuse postul ministerial – știu, „remunerație mică, după buget”, iar ea stă pe picior mare. Asta nu înseamnă mare lucru, la fel îl „clăteau” și pe ceașcă până l-au împuscat.

Șocant este că acum oameni simpli, poate prea simpli, îl ridică în slăvi pe dracnea de bun ce e și ce isprăvi mărețe a comis întru îndestularea lor. Sau idioți închinându-se steagului psd. Sigur, erau și pe vremuri lepre destule, turnători, …, dar nu și din ăștia. Ăștia-s cu adevărat omul nou, au avut dreptate ăia.

Vă mai ofer și imaginea culeasă din cotidianul.ro cu femeile care se întrec la o atinge pe obraji pe Ileana Cosânzeana, în speranța că deșteptăciunea se ia iar prostia nu.

Și mă gândesc – după aproape 30 ani, în loc să evolueze, cetățeanul român a involuat?

7a-768x462

8 comentarii la „Cetățeanul turmentat

  1. Este șocant să vezi atâta ignoranță. Nu știu dacă a involuat cetățeanul român. În situația zilelor noastre cred că este vorba de o categorie de oameni ahtiată după atenție, pe care o obțin, în mod caracteristic, cu ploconeli și lingușiri.
    Spunea d-nul Andrei Pleșu, într-o superbă pledoarie despre proști, că „oricât te aștepți să fie mulți, ei sunt și mai mulți”.

    Apreciat de 1 persoană

      • La același lucru m- am referit și eu, d-nul Florin. La acești susținători care, dacă au primit puțină atenție (oarecare avantaje personale – câteva procente în plus la pensii, bonusuri și măriri salariale pentru bugetari, ajutoare sociale), se simt datori să- și arate recunoștința și să-i susțină împotriva oricui nu-i de partea lor. Viziunea lor îngustă la atâta se limitează.
        Cu stimă!

        Apreciat de 1 persoană

        • N-au primit nimic – pensionarilor le-au scăzut pensiile prin neindexare, bugetarii sunt mai avantajați dar inflația generată de masa monetară a salariilor lor ne va manca pe toți, ajutoarele sociale … Toți o fac moca, e doar prostie. Doar nu vă gândiți că autobuzele și mitele sunt plătite de psd. dracnea n-a avut bani de două secretare …

          Apreciat de 1 persoană

        • Nici Hitler nu a avut bani, dar a avut sponsori. 🙂
          Cât despre „plebe”, eu tot incerc să-i înțeleg comportamentul. Nefiind în aceeași situația, mi-e greu. 🙂

          Apreciat de 1 persoană

  2. Ce înseamnă lupta cu corupția în România?
    Arestarea adversarilor politici!
    Că cine e de-al „nostru” scapă. Aduceți-vă aminte cum au scăpat Hayssam și Sebastian Ghiță de sub nasul serviciilor. Dar dacă interesele electorale o cer, „scăpații” sunt aduși imediat în țară, vezi cazul Nicolae Popa (FNI) sau recentul caz Radu Mazăre, adus cu o săptămână înainte de europarlamentare.
    Recuperarea prejudiciului nu e importantă, ci important e spectacolul oferit poporului de telejustiție.

    Apreciază

      • Ziceți ce vreți, dar eu nu cred că există un stat civilizat pe lumea asta unde medicii, profesorii, polițiștii să fie plătiți ăn bătaie de joc, așa cum a fost în epoca Băsescu.
        Eu nu am auzit ca și serviciilor să le fi tăiat Băsescu salariile sau să fi tăiat tot de acolo din personal. De aceea serviciile i-au fost loiale până aproape de final (când au prezentat pozele cu Udrea de la Paris).
        Apropo, duminică preotul paroh ne-a îndemnat la vot, indiferent cu cine (sunt chiar cuvintele lui), dar la referendumul pentru familie nu ne-a îndemnat la vot (asta e, dacă Dumnezeu nu le bagă bani în buzunar).
        Sper totuși că dacă vine opoziția la putere, atunci să taie într-adevăr pensiile speciale (SUNT FOARTE DE ACORD) și să dea afară pensionarii care sunt reangajați în câmpul muncii în sistemul bugetar, făcându-se astfel loc tinerilor.

        Apreciază

Lasă un comentariu