Inocență

Ca mai toți rumânii, sunt și eu izolat, mai mult sau mai puțin, acasă împreună cu familia oleacă extinsă. Unul din membrii familiei este o mătușă cu adevărat în vârstă, altfel vioaie și cu capul pe umeri.

P-aci, în perioadele de alegeri, se dispută un adevărat campionat la culesul găleților, tricourilor, etc. socotite materiale sau mită electorală, indiferent de culoarea lor. Trebuie să vă spun că mătușa mea este sigur campioană. De altfel, este extrem de vorbareață, nimeni nu-i poate rezista fără să-i comunice știrile zilei, de obicei, cine a mai murit, dar de multe ori, bârfe mult mai picante.

Mai trebuie specificat că pornește totdeauna cu un handicap. Din cauză că este mătușa mea, nu primește niciodată hârtii din acelea cu Caragiale pe ele – toți vecinii primesc, numai ea nu.

Așa se făcu de a auzit ieri pe stradă trecând pentru a doua oară, mașina cu dezinfectatul, aceea de care v-am mai scris. A reacționat imediat (probabil dospise gândul de mai mult timp) și mi-a spus să mă duc să iau de la ăia niște d-aia cu care dau pe stradă să avem sau să dezinfectăm și noi. Sigur că vă mai aduceți și dumneavoastră aminte despre vremea când se făcea rost. Mătușa mea a trecut cu succes prin această școală a supraviețuirii. Fiindcă a venit vorba și suntem în vremea corona, credeți că a trecut cu adevărat timpul făcutului rost?

Revenind, i-am explicat mătușii că stropitul este doar o afacere bună, i-am povestit despre cele două situații din sectorul 3 unde substanțele declarate n-aveau nici o legătură cu dezinfecția, puteau fi chiar nocive. Adică, aș putea scoate o găleată de apă din fântână, cu aceeași eficiență.

Ba chiar mă gandesc ca, în aceste vremuri grele, să fac și eu un ban cinstit: LIVREZ LA DOMICILIU APĂ ANTI-COVID, taxe curier incluse. Dacă mă mai găndesc nițel, aș putea chiar exporta.

inocent

Foto: pixnio.com

6 comentarii la „Inocență

Lasă un comentariu